Quantcast
Новини Пловдив » Асеновград » Допълнителен зелен коридор за ваксинация с „Модерна“ в Асеновград
COVID-19 Асеновград Здраве Регион

Допълнителен зелен коридор за ваксинация с „Модерна“ в Асеновград

МБАЛ - Асеновград
МБАЛ - Асеновград

МБАЛ – Асеновград обяви допълнителен зелен коридор за ваксинация срещу COVID-19 с ваксината на „Модерна“. Имунизацията ще се осъществява без предварително записване на 22 юни, вторник от 08.30 ч. до 13.30 ч.

Ваксината на „Модерна“ е ефективна за предпазване от COVID-19 при хора на и над 18-годишна възраст. Тя се прилага като две инжекции в горната част на ръката през интервал от 28 дни. Ваксинацията ще се извършва във вече познатия на асеновградчани ваксинационен кабинет №6, разположен на II етаж в новото крило на лечебното заведение.

От МБАЛ – Асеновград уверяват, че и след края на обявеното работно време, ако има чакащи, те ще бъдат обслужени. Пациентите ще бъдат допускани до кабинета на групи от по 6-10 души. Целта е да не се получава струпване на хора и максимално да се намали контактът с други хора в болницата.

Въпреки частичното отпускане на противоепидемичните мерки, ръководството на лечебното заведение призовава пациентите да носят предпазна маска за лицето, покриваща устата и носа, и да спазват дистанция от поне 1,5-2 метра от останалите, да бъдат толерантни и търпеливи, за да не се създава излишно напрежение.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...