Quantcast
Новини Пловдив » Спорт » Лондон може да загуби домакинството на финала UEFA EURO 2020™
Спорт Спорт Важно

Лондон може да загуби домакинството на финала UEFA EURO 2020™

Промяната касае само Англия, а Шотландия, Уелс и Северна Ирландия могат да въвеждат собствени мерки

Лондон може да загуби домакинството на финала на Европейското първенство. Причината са противоепидемичните мерки във Великобритания.

Ограниченията трябваше да бъдат свалени преди края на юни. Но нарастващия брой заразени накара правителството да ги удължи. От УЕФА обявиха, че имат план Б, в случай че Лондон не позволява на чуждестранни фенове да влязат в страната без 10-дневна карантина. Смята се, че този вариант е Будапеща.

Правителството в Лондон настоява, че „Делта“ вариантът на коронавируса предизвиква увеличаване на броя на заразените и това не може да се пренебрегне. Световната здравна организация също насочи вниманието към тази мутация. Според експертите, откритият първо в Индия вариант „Делта“ се превръща в нова движещата сила на пандемията по целия свят.

„Делта“ вариантът се превръща в доминиращата мутация в света. Причината е значително повишената й способност да се разпространява. Имаме нужда от по-голям брой добре организирани проучвания, за това колко ефективни са изполваните по света ваксини срещу отделните варианти на коронавируса“, обясни главният научен експерт на СЗО Сумия Сваминат, предава Нова телевизия.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...