Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Радомир Чолаков, ГЕРБ: За бързо правораздаване трябва бавно законодателство
Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

Радомир Чолаков, ГЕРБ: За бързо правораздаване трябва бавно законодателство

Радомир Чолаков

Ако искаме бързо правораздаване, трябва да имаме бавно законодателство. Това заяви третият в листата на ГЕРБ-СДС в Пловдив-град Радомир Чолаков по време на дебат в БТВ радио за реформата в съдебната система.

„Трябва да водим дискусия как правосъдието да бъде забързано вместо да водим дискусия за персонални въпроси, които няма как да допринесат за ускоряването на делата”, каза още той и продължи: В последните месеци от изказвания на различни партии става ясно, че очевидно за тях най-големият проблем е да се махне главният прокурор и да се закрият Специализираният съд и Специализираната прокуратура, ако може веднага. Ако се махнат и закрият, дали делата ще се ускорят?, попита риторично юристът и допълни, че резултатът трябва да се постигне чрез промяна в нормативните актове.

„Хвърляме се върху едно име и забравяме за същественото. Аз искам да говорим за същественото – да решим каква да е длъжностната характеристика на главния прокурор, ако трябва, да променим Конституцията, но няма никакъв смисъл да се сменят хората, ако правомощията остават същите. Ние трябва да намалим формализма в процесите, а не да се занимаваме с личности и да ликвидираме цял един съд, създаден именно с цел да се преодолее корупцията”, допълни третият в листата за 16-и МИР.

„Надявам се избирателите да гласуват за ГЕРБ, защото виждат в момента какво е след ГЕРБ – след ГЕРБ е хаос, анархия, произвол, уволнения всеки ден без никакви мотиви. Аз съм сигурен, че те искат този хаос да спре и да се възстанови реда в България”, призова Радомир Чолаков.

На изборите на 11-ти юли коалиция ГЕРБ-СДС е с № 5 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...