Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » ЕЦБ въвежда регулация на криптовалутите до края на годината
Бизнес Бизнес под карантина Важно Технологии

ЕЦБ въвежда регулация на криптовалутите до края на годината

Европейска централна банка
Европейска централна банка

Членът на изпълнителния съвет на Европейската централна банка Фабио Панета заяви, че има надежда рамката за надзор на криптоактивите в Европейския съюз да бъде въведена до края на годината, съобщи Financial Times.

В интервю, публикувано в неделя, Панета заяви, че криптоактивите са „много опасни“, подчертавайки, че криптовалутите не са реални валути, а са по-скоро „договори, които са напълно подходящи за комарджии“.

Освен това той отбеляза, че рисковете, които криптовалутите крият, са много високи, но призна, че банковите оръжия пречат на всеки инвеститор в еврозоната да ги купи.

Панета заяви, че регулирането и надзорът върху криптоактивите най-вероятно ще се съсредоточат върху посредниците, които участват в доставката на криптовалутите, като каза, че ЕЦБ иска да защити потребителите „колкото е възможно повече“.

Панета заяви и че поверителността при цифровите плащания ще бъде по-добре защитена, ако централната банка се включи.

Потребителите се чувстват по-комфортно с централните банки, обработващи тяхната информация, тъй като те нямат „търговски интерес“.

Освен това той отбеляза, че ЕЦБ е тествала начини за отделяне на идентичността на потребителите от данните за плащане, като подчерта, че „никой в ​​платежната верига няма да има достъп до цялата информация“.

Панета признава, че наистина могат да възникнат анонимни плащания за „много малки суми“, но че по-големите транзакции трябва да бъдат възстановими, ако властите искат да разследват всяко незаконно поведение.

Що се отнася до данните за плащане и информацията за потребителите, „конфиденциалността и поверителността са различни от анонимността“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...