Quantcast
Новини Пловдив » България » Политика » Румен Петков: Настояваме за съдебна отговорност за виновните за нахлуването в Чешнегирово
Важно Градът Политика

Румен Петков: Настояваме за съдебна отговорност за виновните за нахлуването в Чешнегирово

Румен Петков и Явор Цаков
Румен Петков и Явор Цаков

Настояваме за съдебна отговорност за виновните за нахлуването на американски военни в цех в Чешнегирово, заяви в Пловдив лидерът на АБВ Румен Петков. Това се случи на 11 май т. г. в рамките на учението „Суифт Респонз 21“ и по-късно от американското посолство се извиниха, а от Министерството на отбраната нарекоха случилото се „очевидно недоразумение“.

Румен Петков квалифицира случая като „безпрецедентно нахлуване в частен имот на служители на чужда армия“ и настоя всички виновни, независимо от това, от коя страна са, да понесат своята отговорност.  „Локацията е трябвало да бъде съвсем друга, така че не става дума за някаква грешка,  а за тежко некадърие. Нахлуват с насочено оръжие, което по българското законодателство е заплаха за убийство“, коментира Румен Петков.  Още – във видеото.

Лидерът на АБВ е в Пловдив за премиерата на книгата на адвоката на Сергей Антонов Джузепе Консуло „Атентатът срещу папата. Истинската история“.

Още

Представят книгата „Атентатът срещу папата. Истинската история“

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...