Quantcast
Новини Пловдив » Общество » Близки на загиналите край Кадиево момчета искат максимална ефективна присъда за водача
Общество Пловдив Съд и Прокуратура

Близки на загиналите край Кадиево момчета искат максимална ефективна присъда за водача

Близките на загиналите момчета.
Близките на загиналите момчета.

Близки на загиналите на 11 ноември 2020 г. край Кадиево момчета се събраха на протест пред Съдебната палата, за да поискат максимална ефективна присъда за водача Петър Маринашки. За 9,30 часа днес е насрочено разпоредителното заседание по делото. 20-годишният Маринашки е на свобода срещу парична гаранция от 2000 лв., а според близките на жертвите той е шофирал още на следващия ден след катастрофата, при която загинаха 16-годишният Тодор Бараков и 17-годишният Виктор Василев. Маринашки е шофирал след употреба на марихуана във фаталния ден.

„Оспорваме мярката за неотклонение на Маринашки и искаме максимална присъда. Това трябва да е за пример на всички хора, които се качват на волана дрогирани и карат с превишена скорост“, каза майката на Виктор – Силвия. Според близките при огледа на местопроизшествието не са иззети всички записи на камерите в съседство.

На 11 ноември 2020 г. около 15,20 ч., след като бил употребил марихуана, Маринашки потеглил от Стамболийски към  Пловдив. В автомобила пътували и четирима негови приятели. На изхода за с. Кадиево шофьорът спрял за кратка почивка, след което всички продължили към Пловдив.

Когато стигнали района на км 29+500 на пътя Пещера – Пловдив, Петър Маринашки управлявал автомобила с около 98 км/ч. През това време един от пътниците гледал в телефоните си, а останалите разговаряли и се смеели. За кратко шофьорът обърнал глава към задната седалка, като това отклонило вниманието му и автомобилът леко се изместил вляво към осевата линия. Той се опитал да го изправи, но навил волана по-рязко, от което задната част на колата поднесла. Въпреки че се движел по прав участък, Маринашки изгубил управление, не успял да овладее зигзагообразните движения на задната част на колата, излязъл от очертанията на пътното платно и в областта на задна дясна врата се блъснал в крайпътно дърво. Автомобилът спрял на 7-8 метра от него. Преминаващи шофьори подали сигнал на телефон 112. На място пристигнал екип на Спешна помощ и полицейски служители. Бараков умира на място, а Василев – по-късно в болницата. Другите две момчета в колата са ранени.

Протестът пред съда.

Още

Близки на загиналия в катастрофа край Кадиево 16-годишен Тодор излизат на протест

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...