Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » ВАС отказа да разгледа жалбата на партията на Божков по „Магнитски“
България Важно ИЗБОРИ 2022 Политика Съд и Прокуратура

ВАС отказа да разгледа жалбата на партията на Божков по „Магнитски“

Върховният административен съд остави без разглеждане жалбата на политическа партия „Гражданска платформа Българско лято“ против Решение № 441 на Министерския съвет от 04 юни 2021 г. за предприемане на действия във връзка с наложените от Съединените американски щати санкции на български лица по закона „Магнитски“.
До момента жалбите във ВАС срещу списъка са близо 40, припомня 24 часа.
Върховните магистрати приемат, че оспореното решение на Министерски съвет само по себе си по никакъв начин не засяга възможността на партията да участва в насрочените избори за народни представители.
Поради това понастоящем не е налице законов интерес, свързан с политическата партия, която оспорва акта на Министерския съвет и положението, което се създава като преки административни последици за същото лице по силата на този акт.
По отношение на искането за спиране на предварителното изпълнение на акта на Министерски съвет върховните магистрати приемат, че не са ясни фактическите обстоятелства за настъпили вреди.
Жалбоподателят не е описал конкретни доводи в тази насока, извън поддържаните възражения по законосъобразността на решението на МС, които са несъотносими към предварителното му изпълнение, а касаят спора по същество. Поради това искането е недопустимо и следва да бъде оставено без разглеждане.
Определението подлежи на обжалване пред петчленен състав на ВАС./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...