Quantcast
Новини Пловдив » България » Ирен Кръстева поиска да я махнат от списъка „Магнитски“
Бизнес България

Ирен Кръстева поиска да я махнат от списъка „Магнитски“

Майката на бившия депутат от ДПС и бивш медиен магнат Делян Пеевски – Ирена Кръстева е поискала да бъде извадена от черния списък на Министерството на финансите.
Документът беше изготвен след американските санкции по закона „Магнитски“ срещу Пеевски, Васил Божков, Илко Желязков, и 64 компании, свързани с тях.
В разширения български списък попаднаха още 21 лица и 34 фирми.

Хазартните бизнесмени братята Цветомир и Боян Найденови и баща им Стефан също са подали искане да не са част от „черния списък“.
„Възраженията се разглеждат от комисия на база предоставени документи и ако се установи, че липсва свързаност, те, разбира се, ще бъдат извадени от списъка.

Една фирма вече беше извадена – „Интралот“ от Гърция“, заяви Асен Василев. Междувременно адвокатите на Делян Пеевски в Съединените щати са изпратили серия от писма до властите, от които става ясно че готвят оспорване на включването
му в санкционния списък.
Още в началото на юни, веднага след санкциите на САЩ по закона „Магнитски“, Пеевски обяви, че ще обжалва решението на Вашингтон и че не е държавен служител и не е нарушавал човешки права./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...