Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Николай Радев раздаде дипломите, 158 отличници в Английската СНИМКИ и ВИДЕО
Важно Градът Образование

Николай Радев раздаде дипломите, 158 отличници в Английската СНИМКИ и ВИДЕО

Николай Радев поздрави всеки зрелостник и по традиция прехвърли пискюла на шапката, снимка: ПловдивПрес
Николай Радев поздрави всеки зрелостник и по традиция прехвърли пискюла на шапката, снимка: ПловдивПрес

Галина ГЕОРГИЕВА

265 зрелостници на Английската гимназия получиха дипломите си за завършено средно образование. Тържественият ритуал се проведе в двора на училището, а дванадесетокласниците, облечени в тоги седнаха на подредени през метър и половина столове. Зам.-областният управител  Даниела Николова, която е възпитаник на гимназия присъства на тържеството.

Тържественият ритуал се проведе в двора на ЕГ "Пловдив", снимка: ПловдивПрес
Тържественият ритуал се проведе в двора на ЕГ „Пловдив“, снимка: ПловдивПрес

„Изпращаме 58-ия випуск на тази гимназия. Средният успех , с който завършва Випуск 2021 е Отличен 5.5о.  Не веднъж съм казвал, че в ЕГ „Пловдив“ много трудно се пишат шестици, така че оценките са реални. На държавните зрелостни изпити средният успех на училището ни е Много добър 5.41“, каза в приветствието си към зрелостниците директорът Николай Радев.

Зрелостниците седнаха на столове през метър и половина разстояние, снимка: ПловдивПрес
Зрелостниците седнаха на столове подредени през метър и половина разстояние, снимка: ПловдивПрес

С най-висок среден успех Отличен 5.61 завършва 12. А клас, а най-ниският среден успех е Много добър 5.40. „Това показва, че всички сте равни по знания и имате най-добрият старт в живота. 158 дванадесетокласници завършват с отличен успех над 5.50“, похвали възпитаниците на Английската гимназия директорът.

Николай Радев
Николай Радев

Данаил Кръстев от 12. В клас е отличник на Випуск 2021. Неговата диплома е 6.00. Златина Дикова от 12.В и Валерия Герганова от 12.Е са само с по една стотна по-нисък успех на едно от ДЗИ, но и техният успех, с който завършват средното си образование е 6.00.

„Златина Дикова спечели и немска стипендия на база на изпита за немската езикова диплома DSD. Тя е сред най-силните по немски в България. Нека я поздравим за този успех“, призова директорът, а всички я аплодираха.

Николай Радев спази традицията и поздрави всеки зрелостник, снимка: ПловдивПрес
Николай Радев спази традицията и поздрави всеки зрелостник, снимка: ПловдивПрес

Радев обяви, че въпреки пандемията отново няколкостотин ученици от Английската гимназия се явиха на всички кръгове на олимпиадите по всички предмети. „Когато в 12. клас ученик се класира на призовите места на олимпиади, получава званието лауреат. През тази година имаме трима лауреати – Дарина Стателова от 12.А клас по английски език, Ирен Таушанова от 12. И клас също по английски език и София Манолова от 12. К клас по философия. Това е критерий, че нашите оценки в гимназията са реални. Не само се гордея с всички вас, зрелостниците на ЕГ „Пловдив“, но и много ви обичам“, обърна се към дванадесетокласниците Николай Радев. Той призова учениците да станат на крака и да аплодират учителите и класните си ръководители, защото заслужават такъв жест на уважение заради труда, който са положили през годините.

Снимка: ПловдивПрес
Снимка: ПловдивПрес

„След малко ще получите дипломите, аз ще прехвърля пискюла от дясно на шапката – това е традиция на нашето училище, но да не си мислите, че ще престанете да бъдете наши ученици. Да не си мислите, че когато ме срещнете на някоя улица и сте с цигара в ръката, няма веднага да потърсите някой храст или павилион, зад който да се скриете. Да не си мислите, че когато чуете на опашката зад гърба ви гласът на вашата класна, няма да си помислите дали не сте забравили някоя извинителна бележка. Никога няма да спрете да бъдете ученици на Английската гимназия. Ние днес не се разделяме, а отваряме още една врата пред вас. Вие днес получавате първата диплома във вашия живот и на нея с гордост пише ЕГ „Пловдив“. Вие винаги ще се гордеете с вашата гимназия, защото в Английската гимназия няма бивши ученици, а възпитаници. На добър път, Випуск 2021!“, пожела Николай Радев.

Снимка: ПловдивПрес
Снимка: ПловдивПрес

Зам.-областният управител  Даниела Николова поздрави учениците и им пожела да бъдат мотивирани и да намерят призванието си. „Вие, както и аз, сме възпитаници на една гимназия, която е институция. Бъдете здрави и смели!“, каза Даниела Николова.

Зам-областният управител Даниела Николова връчи диплома на първенеца на Випуск 2021 Данаил Кръстев, снимка: ПловдивПрес
Зам-областният управител Даниела Николова връчи дипломата на първенеца на Випуск 2021 Данаил Кръстев, снимка: ПловдивПрес

Тя връчи диплома на първенеца на Випуск 2021 Данаил Кръстев от 12. В клас, който е получил и 6.00 на държавните зрелостни изпити по български език и по английски език.

Златина Дикова от 12.В и Валерия Герганова от 12.Е също получиха дипломите си от зам.-областния управител и бяха наградени с грамота и книги.

Зам.-областният управител Даниела Николова връчи дипломата на Златина Дикова, снимка: ПловдивПрес
Зам.-областният управител Даниела Николова връчи дипломата на Златина Дикова, снимка: ПловдивПрес

 

Зам.-областният управител даниела николова връчи дипломата на Валерия Герганова, снимка: ПловдивПрес
Зам.-областният управител даниела николова връчи дипломата на Валерия Герганова, снимка: ПловдивПрес

Директорът на ЕГ „Пловдив“ Николай Радев даде дипломите на лауреатите от националните олимпиади по английски език – Дарина Стателова от 12.А клас  и Ирен Таушанова от 12. И клас, и по философия – София Манолова от 12. К клас. Те също получиха грамоти и книги.

Николай Радев връчи дипломата на Дарина Стателова - лауреат на олимпиадата по английски език, снимка: ПловдивПрес
Николай Радев връчи дипломата на Дарина Стателова – лауреат на олимпиадата по английски език, снимка: ПловдивПрес

 

Николай Радев връчи дипломата на Ирен Таушанова - лауреат на олимпиадата по английски език, снимка: ПловдивПрес
Николай Радев връчи дипломата на Ирен Таушанова – лауреат на олимпиадата по английски език, снимка: ПловдивПрес

 

Николай Радев връчи дипломата София Манолова - лауреат на олимпиадата по философия, снимка: ПловдивПрес
Николай Радев връчи дипломата София Манолова – лауреат на олимпиадата по философия, снимка: ПловдивПрес

„Знаем, че съдбите ни ще останат завинаги преплетени в кръстопътя, който е нашета гимназия. Разсъждавайки върху бъдещето днес, аз съм изпълнен с вяра. Вяра, че тук сме придобили качествата на можещата личност и оттук нататък ни чакат още много предизвикателства, но също много успехи и щастливи моменти. Светът чака нас, а аз знам, че вече сме готови и тръпнем от нетърпение да осъществим промяната, от която се нуждае“, каза  отличникът на Випуск 2021 Данаил Кръстев.

Отличникът на Випуск 2021 Даниел Кръстев с приветствие към зрелостниците, снимка: ПловдивПрес
Отличникът на Випуск 2021 Данаил Кръстев с приветствие към зрелостниците, снимка: ПловдивПрес

Той благодари на директора и учителите, на родителите, съучениците и приятелите си. „Не се съмнявам, че всеки един от вас рано или късно ще открие своя път и всички заедно ще се стремим да направим света, в който живеем, по-красив, по-съвършен и по-хуманен. Успешен път в живота!“, пожела Данаил Кръстев на съвипускниците си.

51 зрелостници от немските паралелки получиха немски дипломи, а 32-ма с най-високо ниво C1.

Снимка: ПловдивПрес
Снимка: ПловдивПрес

 

Николай Радев по традиция прехвърли пискюла на шапката отляво надясно, снимка: ПловдивПрес
Николай Радев по традиция прехвърли пискюла на шапката отляво надясно, снимка: ПловдивПрес

 

Снимка: ПловдивПрес
Снимка: ПловдивПрес

След като всеки дванадесетокласник взе дипломата си от класния ръководител, Николай Радев прехвърли пискюла на шапката отляво надясно, с което символично обяви дипломирането му. Родителите се надпреварваха да заснемат специалния момент с телефоните си./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...