Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Римският стадион става сцена на ученическо модно ревю
Градът Образование Пловдив

Римският стадион става сцена на ученическо модно ревю

Римски стадион
Римски стадион

Римският стадион ще стане сцена на ученическо модно ревю „Античност и съвремие“ утре. Тоалетите и аксесоарите са изработени от възпитаниците на Професионалната гимназия по кожени изделия и текстил „Д–р Иван Богоров”, а събитието се провежда с подкрепата на Община Пловдив. На ревюто, което ще започне в 14.30 часа, ще бъдат представени антични мъжки и дамски роби.

В роклите също са преплетени мотиви от гръцката митология, като и в спортните блузи и кожените аксесоари. Събитието е със свободен вход, а учениците очакват подкрепата и аплодисментите на публиката.

Община Пловдив води активна политика за подкрепа на професионалните училища и развитие на дуалното образование. ПГКИТ дава изключително добра подготовка на младежите, които виждат своето бъдеще в модната индустрия със своите специалности в STEAM обучение – „Конструиране и моделиране на обувни изделия“, „Компютърно проектиране и десениране на тъкани“ и „Фризьорство“.

На събитието са поканени кметът Здравко Димитров, кметовете на районите „Северен“ и „Централен“ Стоян Алексиев и Георги Стаменов, началникът на РУО-Пловдив Иванка Киркова, директори на училища и партньори./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...