Quantcast
Новини Пловдив » Регион » С европейски средства правят нова зона за отдих в с. Царацово
Марица Регион

С европейски средства правят нова зона за отдих в с. Царацово

Първата копка беше направена днес.

Кметът на Община „Марица“ Димитър Иванов, председателят на Общинския съвет Гергана Трендафилова, кметът на с. Царацово Димитър Петров и изпълнителният директор на СНЦ „МИГ – Община Марица“ Мария Гюзелева дадоха старт на изграждането на обществена зона за отдих в Малкия парк в с. Царацово.

Средствата за проекта – 99 398 лв. , са отпуснати по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони чрез Стратегията за местно развитие на СНЦ „МИГ-Община Марица“.

След водосвет, отслужен от отец Евгени, кметът на „Марица“ Димитър Иванов посочи, че благодарение на усилията и подкрепата от екипа на СНЦ „МИГ-Община Марица“ общината ще реализира поредният спечелен проект, чрез който още едно кътче ще се превърне в зелен оазис.

„Днес полагаме основите на значима инвестиция в едно от най-бързо развиващите се села в Община „Марица“. Благодаря на моя екип и на екипа на СНЦ „МИГ-Община Марица“ за съдействието при подготовката на проекта. Той включва обособяването на алеи, изграждането на детска площадка със съоръжения за игра и пясъчник, беседка, чешма, къщичка за книги и барбекю. Зоната за отдих ще бъде заобиколена от велоалея, на която децата ще карат тротинетки, колела и ролери. Надявам се след финализирането на проекта този красив парк да стане още по-привлекателно място за игра на малчуганите и предпочитан кът за почивка на по-възрастните жители“, заяви кметът на Община „Марица“.

Той изрично подчерта, че няма да спази традицията, при която се разбива бутилка шампанско в багера, за да се запази здравето на децата, които ще продължат да играят в зелената площ, където ще е бъдещият парк.

Димитър Иванов отбеляза, че строителната дейност ще протича под прекия контрол на кмета на с. Царацово, и поиска качествена и навременна работа от фирмата изпълнител.

„Молбата ми към строителя е да бъде спазен срокът, а работата да бъде свършена качествено. Възлагам на кмета на с. Царацово Димитър Петров да упражнява ежедневен контрол на обекта и да оказва съдействие на строителите при необходимост“, каза кметът на Община „Марица“.

На събитието присъстваха и зам.-кметът и председател на Управителния съвет на СНЦ „МИГ-Община Марица“ Гергана Титюкова, зам. – кметът Анелия Симеонова и общинският съветник от с. Царацово Георги Разпопов.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...