Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Шофьорът, оставил 2 трупа край Кадиево, причинил и други 2 катастрофи за година
Важно Крими Регион Стамболийски

Шофьорът, оставил 2 трупа край Кадиево, причинил и други 2 катастрофи за година

Петър Маринашки с адвоката си.
Петър Маринашки с адвоката си.

Близък на водача: АПИ са истинските убийци

Ваня ДРАГАНОВА

20-годишният шофьор Петър Маринашки, който на 11 ноември м. г. се удари в дърво край Кадиево и уби двама свои приятели, е причинил и други 2 катастрофи в последната година, но само с материални щети. Това съобщи адвокат Антоанета Николова, която защитава близките на загиналия Тодор Бараков, на 16 години. Маринашки имал и други нарушения на Закона за движение по пътищата зад гърба си.

„Съболезнования, съжалявам много, те бяха мои приятели“, каза в кулоарите на Съдебната палата Петър Маринашки. Според прокуратурата той е карал дрогиран и с 98 км/час в момента на сблъсъка. Освен Тодор Бараков, от удара загива и Виктор Василев,  а други 2 момчета – Николай Лисков и Георги Недялков са ранени.

Близък на шофьора Петър Маринашки на име Георги Росенов обаче твърди, че истинските убийци са АПИ. „Там няма мантинели, има орехи с диаметър метър и половина, там има едно гробище хора, на всеки орех има некроголг“, заяви той. При превишена скорост и употреба на марихуана обаче е спорно обаче дали състоянието на пътя е причина за сблъсъка.

Ход на разпоредителното заседание днес не беше даден, защото Маринашки не е получил обвинителния акт преди 7 дни, каквото е законовото изискване, а едва вчера.

Преди заседанието близките на загиналите се събраха на протест пред съда, защото Петър Маринашки е на свобода срещу парична гаранция от 2000 лв. Те поискаха максимална ефективна присъда.

Още

Отложиха делото за двойната смърт в катастрофата край Кадиево
Близки на загиналите край Кадиево момчета искат максимална ефективна присъда за водача
Близки на загиналия в катастрофа край Кадиево 16-годишен Тодор излизат на протест
Водачът, убил 2 момчета край Кадиево, застава пред съда

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...