Quantcast
Новини Пловдив » Важно » 160 спасители издирваха българчетата Гергина и Жулиета в Рейн, откриха ги в Нидерландия
Важно Инциденти Свят

160 спасители издирваха българчетата Гергина и Жулиета в Рейн, откриха ги в Нидерландия

Течението на река Рейн е отнесло двете българчета чак в Нидерландия и телата им бяха открити вчера на на 100 км от мястото на изчезването край Дуисбург, съобщават местните медии.
Телата са на Гергина (13) и Жулиета (14)
В акцията по спасяването им се включиха 160 спасители и водолази от Германия и Нидерландия. Момичета бяха издирвани със спасителни лодки и полицейски хеликоптер, но усилията бяха напразни.
е извадена по-голямата им братовчедка Ели (17)
Трите деца изчезнаха в участък на река Рейн край Дуисбург на 16 юни. Първо бе извадена по-голямата им братовчедка Ели (17), но спаситгелите не успяха да се преборят за живота й.
Телата на момичетата са изплували на брега на различни места край Росум и Гендт в нидерланската провинция Ваал.
„Смятаме, че са те. Семейството им също. Бяха им описани дрехите и пръстените и те потвърдиха, че са техни. 100-процентова сигурност ще имаме след тестовете на ДНК, коит ще излязат в края на седмицата“, заяви говорителят на полицията в Дуисбург Щефан Хирш пред WDR.
Мястото на инцидента е прочуто. Няколко дни преди това 29-годишен мъж се е удавил в близост до мястото. Тялото му бе открито на няколко километра надолу по реката, която е доста пълноводна по това време заради валежите.Особено много трябва да се внимава в Рейн, предупреждават експертите и призовават хората да не се къпят в реката – в нито един неин участък. Водите на Рейн са особено коварни заради опасните течения: ако човек бъде завлечен навътре в реката, той не е в състояние да се добере отново до плиткото, дори да е професионален плувец.
В жарките летни дни около официалните плажове дежурят спасители с лодки, а полицейски катери гонят хората, които влизат да се къпят на опасни места. Но не е възможно такъв контрол да бъде установен по цялото течение на реката, затова се разчита на благоразумието на хората. И тук много важна е ролята на родителите.
В интервю за WDR воден спасител описа опасността съвсем нагледно: все едно родител да гледа безучастно как детето му играе топка на аварийната лента на магистралата. В интервюто водният спасител припомни и това: заради пандемията учениците дълго време нямаха часове по плуване, а това увеличава риска от нещастни случаи./ПловдивПрес

Още

Три момичета от България се удавиха в Рейн край Дуисбург

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...