Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Водачът, убил двама души край язовир Въча, имал 24 акта за нарушения на пътя
Важно Крими Кричим Регион Съд и Прокуратура

Водачът, убил двама души край язовир Въча, имал 24 акта за нарушения на пътя

Владимир Гебелов в съдебната зала.
Владимир Гебелов в съдебната зала.

Ваня ДРАГАНОВА

Водачът Владимир Гебелов, който на 27 юли м. г. при изключително рискова маневра край язовир „Кричим“ навлезе в насрещното, блъсна кемпер и двамата души в него загинаха, има зад гърба 22 наказателни постановления и 2 фиша за нарушения на пътя. Основната част от тях са за превишена скорост. Гебелов е карал със 115 км/час и във фаталния ден, когато на пътя Кричим – Девин решил да изпревари с колата си „Ауди А8“ движещото се пред него „Ауди А7“ на забранен за това участък. Започнал маневрата след тунела до малката стена на язовира и след изпреварването навлязъл в завой, видял движещия се насреща кемпер, натиснал спирачката и успял да намали скоростта до 73 км/час. Влязъл в насрещното, кемперът също намалил и се изтеглил максимално до ската, но сблъскът  бил неизбежен. След удара Гебелов успял да излезе от колата и хукнал към кемпера, крещейки: „Живи ли са?“ Пътникът в кемпера Неждет Рашидов вече агонизирал и починал, докато дойде линейката. Шофьорът Давид Тисовски бил жив, но заклещен в кемпера. По-късно той бил откаран в болница в Пловдив, но лекарите не успели да го спасят.

Двамата загинали имали лодки на язовира, във въпросния ден отишли да ги видят и катастрофата станала на връщане към Кричим, където живеели. Гебелов пък пътувал към Девин с приятеля си Николай Чавдаров, след като ходили до Хасково да отписват продадена кола.

Разпоредителното заседание по делото беше насрочено за днес в Пловдивския окръжен съд, но ход на делото не беше даден, защото и двамата загинали имат внуци, които не са включени в списъка на пострадалите. Следващата дата за старт на процеса е 13 юли.

Още

Катастрофата с 2 жертви край Кричим стигна до съда
Две жертви на катастрофата край Кричим

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...