Quantcast
Новини Пловдив » България » Избраха Валентина Маджарова за шеф на Спецпрокуратурата
България Съд и Прокуратура

Избраха Валентина Маджарова за шеф на Спецпрокуратурата

Валентина Маджарова
Валентина Маджарова

Прокурорската колегия на ВСС избра единодушно Валентина Маджарова за административен ръководител на Специализираната прокуратура. Маджарова беше единствен кандидат за поста. Досега заемаше длъжността на заместник на административния ръководител на Специализираната прокуратура.

Позицията е вакантна от миналия май, когато ръководителят Димитър Петров подаде оставка по лични причини. Оттогава се смениха няколко временни ръководители, а поради липса на кандидати се провали една процедура, съобщи bTV.

Маджарова избрана с пълно единодушие, като получи в своя подкрепа седем гласа. Магистратите от прокурорската колегия ѝ пожелаха „попътен вятър“ на новия ѝ пост.По време на изслушването си Маджарова коментира, че би подала оставка за СРС-та, ако има нарушение, но няма нарушение от страна на прокуратурата.

Тази сряда бяха обявени два протеста пред ВСС и Съдебната палата от Инициативата „Правосъдие без каскет“. Провеждането на първия беше определено за 13:00 ч., точно когато се провеждаше избора на новия административен ръководител на Спецпрокуратурата./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...