Quantcast
Новини Пловдив » Свят » Кубинската ваксина „Abdala“ има невероятно висока ефективност срещу Covid-19
Важно Свят

Кубинската ваксина „Abdala“ има невероятно висока ефективност срещу Covid-19

Кубинският център за генно инженерство и биотехнологии (CIGBC), след завършване на последната фаза на тестване, обяви, че три дози от тяхната ваксина Abdala срещу коронавирус са били 92,28% ефективни.

Тази информация беше официално съобщена от „CIGBC“ в техния акаунт в Twitter и беше споделена с възхищение от много кубински служители.

Резултатите от ефективността на ваксината дойдоха само няколко дни след като кубинското правителство обяви, че е завършило тестването на друга своя домашно приготвена ваксина – „Sobrena 2“, която е 62% ефективна при инжектиране само на две от трите дози, както е планирано.

Очаква се скоро местните регулатори да одобрят и двете ваксини.

Куба, чийто биотехнологичен център изнася ваксини от десетилетия, има петима кандидати по отношение на имунизацията срещу коронавирус.

Те решиха да не внасят чужди ваксини, а да използват свои и поради липсата на ваксини тогава епидемиологичната ситуация в тази страна беше критична.

Няколко страни, като Аржентина, Ямайка, Мексико, Виетнам и Венецуела, вече изразиха интерес към закупуването на кубинската ваксина, а Иран започна производството на „Sobrena 2“ по-рано тази година като част от по-късен етап от клиничните изпитвания.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...