Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Новият проект за Околовръстното готов до средата на юли
Пловдив Транспорт

Новият проект за Околовръстното готов до средата на юли

Околовръстното на Пловдив изглежда чудесно и мазно
Околовръстното на Пловдив

До средата на юли Областното пътно управление трябва да изготви проекта за препроектиране на Околовръстното шосе /част от републикански път II-86/. До това решение стигнаха участниците в работното съвещание за обсъждане на мерки, които да бъдат предприети с цел повишаване на безопасността на новоремонтирания път.

Срещата беше инициирана от областния управител Ангел Стоев в резултат от породеното обществено напрежение, предизвикано от случилите се тежки пътно-транспортни произшествия на околовръстното, както и от получени множество сигнали в Областна управа от различни институции.

На поканата на областния управител се отзоваха от „Областно пътно управление“, „Пътна полиция“, Община Пловдив, Община „Родопи“, Институтът за пътна безопасност, „Европейски пътища“ АД.

Областният управител настоя проектът за препроектиране да бъде съгласуван със заинтересованите страни, да е публичен и да бъде качен на сайта на АПИ. Координатор на съгласуването ще е Областна управа.

Непосредствените мерки, които ще бъдат предприети за подобряване безопасността на движение трябва да включват изграждане на допълнителни аварийни площадки, монтиране на камери за скорост, поставяне на вертикална сигнализация и на шумна маркировка на възлови места, осветление, засилен контрол на място от „Пътна полиция

По общо мнение на всички участници в срещата генералното решение на проблемите с Околовръстното шосе се състои в изграждането на многолентов път и обособяването на локални платна.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...