Quantcast
Новини Пловдив » България » Прокуратурата се самосезира за смъртта на 15-годишното момиче в Сливен
България

Прокуратурата се самосезира за смъртта на 15-годишното момиче в Сливен

Момичето е консултирано с трима хирурзи, но четвъртия вижда възпален апендикс, кадър: bTV

Окръжната прокуратура в Сливен се самосезира за смъртта на 15-годишното момиче в болницата в Сливен, съобщава bTV.

Вчера започна проверка и от „Медицински надзор“, като се работи по версията за перитонит, който не е бил установен от трима лекари и две ехографски изследвания.

На 15 юни детето се е почувствало зле, ден по-късно родителите са потърсили помощ от личния лекар и консултация с хирург. Не е било установено остро хирургично заболяване. Впоследствие момичето се е влошило и е било прието в детското отделение на местната болница. 5 дни по-късно обаче детето починало.

Според началника на Детско отделение в сливенската болница д-р Люба Бъчварова необходимите консултации са били направени. „Това е едно голямо момиче с наднормено тегло, на 15 години то тежи 115 кг. Лекувана е с антибиотици, с обезболяващи. Симптоматично лечение има, има данни за възпалителна активност“, обясни д-р Бъчварова.

Зам.-директорът на болницата Хрисан Хрисантов обясни, че епикриза няма, а това е етапна епикриза. Той потвърди, че в смъртния акт пише „дифузен перитонит“. Останалите хистологични изследвания ще излязат до 20 дни.

За пет дни то е консултирано от трима хирурзи, но едва четвъртият вижда възпален апендикс и започва подготовка за операция. Зейнеб издъхва, преди да стигне операционната зала.

Роднините на момичето го погребаха вчера. Те са наели адвокат и искат виновните за смъртта ѝ да понесат отговорност.Каквото и да направим, детето ни няма да се върне, но искаме съд за този, които го погуби, каза пред bTV дядото на момичето./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...