Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Руски гиганти дават на служителите си коли след ваксинация
COVID-19 Важно Свят

Руски гиганти дават на служителите си коли след ваксинация

Снимката е илюстративна

Руските индустриални гиганти са изправени пред трета вълна от инфекции с Covid-19, която заплашва да подкопае икономическото възстановяване. Единственият им начин за оцеляване е чрез груповия имунитет, пише Bloomberg, поради което прибягват до алтернативни методи.

Руската компания за добив на диаманти Алроса предлага на ваксираните си служители безплатен снегомобил и леки автомобили. Минните компании Evraz и Северстал ги вписват в лотарии за парични и други награди, докато Магнитогорският металургичен комбинат предлага допълнителен почивен ден след ваксинация. ФосАгро позволява на служителите да спечелят платени пътувания до курорти, където всички разходи са покрити.

Щедрата инициатива помогна да се увеличи процентът на ваксинираните служители в големите компании в страната. Това обаче показва границите на корпоративната политика за преодоляване на неспособността на правителството да убеди хората, че ваксините, разработени в страната, са безопасни. Ниският темп на ваксиниране допринесе за нови огнища на Covid-19, които през последните 5 месеца повишиха броя на заразените.

Руските компании бяха ранни поддръжници на ваксината Sputnik V. Тъй като доставките стават все по-широко достъпни, мнозина предлагат безплатна ваксинация на работните места за служителите и техните семейства. Само 12% от руснаците са получили първата доза от ваксината в национален мащаб. Президентът Владимир Путин призова най-малко 60% от руснаците да имат имунитет до есента, ниво, към което САЩ и голяма част от Западна Европа вече се приближават./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...