Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Семейство Костадинови имат нужда от подкрепа, след като къщата им пропада в строителен изкоп
Градът Инциденти Пловдив

Семейство Костадинови имат нужда от подкрепа, след като къщата им пропада в строителен изкоп

Пейо Костадинов обясни, че са останали само с дрехите на гърба си, кадър: БНТ
Пейо Костадинов обясни, че са останали само с дрехите на гърба си, кадър: БНТ

Двуетажна къща, която се напука и разцепи при строителни дейности в Пловдив, всеки момент може да се срине. Фугите на дома на семейство Костадинови се отварят с часове. На този етап сградата няма как да бъде укрепена, а хората имат нужда от подкрепа, съобщи БНТ.

При инцидента няма пострадали, но в опасната сграда са останали документите, дрехите и покъщнината на семейството.

Тече проверка дали са допуснати нарушения. Инж. Мария Дончева – началник РДНСК- Пловдив коментира, че сградата е компрометирана, ще трябва да се събори и да се изгради наново.

Положението е сериозно, пукнатините са по-големи, къщата е опасна, допълни тя. По думите й трябва да се даде възможност на собствениците да си вземат необходимите документи и каквото могат от покъщнината.

Инж. Дончева обясни, че калканният зид е общ за двете сгради, а след направата на изкопа е започнал процеса. Изяснява се какви са конкретните причини за състоянието на 70-годишната къща на ул. „Видима“ 8 А в район „Източен“.

„В момента живеем на квартира в „Кючук Париж, осигурена от собственичката на фирмата, която буташе тука. Цялата покъщнина е в опасната сграда, нямаме нищо“, каза собственикът на напуканата къща Пейо Костадинов. Останали са само с дрехите на гърба си.

Майката на Пейо Костадинов, кадър: БНТ

Майка му разказа за инцидента.“Бях излязла навън и синът ми се обади да не идвам. Когато дойдох следобед, видях, че не ни разрешават да влизаме. Почти нищо нямаме, но гледаме да сме спокойни, обадихме се на племеници и приятели да ни помагат“, обясни жената.

Семейството е правило ремонти на къщата. „Ремонтирахме кухнята, банята изцяло. Взехме си телевизори, техника, всичко е в къщата“, допълни Пейо Костадинов.  /ПловдивПрес

Още новини по темата

Къща в Пловдив се разцепи заради строителен изкоп

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...