Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Съдят 8 души в Солун за смъртта на Тоско
Важно Спорт Спорт Важно Съд и Прокуратура

Съдят 8 души в Солун за смъртта на Тоско

Тоско Бозаджийски
Тоско Бозаджийски

Общо осем души отиват на съд за причиняване на смъртта на Тоско Бозаджийски – привърженик на българския футболен клуб „Ботев“ (Пловдив) през януари 2020 г. в Солун, съобщи АНА-МПА, цитирана от БТА.
Пловдивчанинът почина, след като беше пребит от група привърженици на местния клуб ПАОК, а после прегазен от автомобил.

С решение на първоинстанционния съдебен съвет в Солун ще бъде търсена отговорност от осем души – седем мъже и една жена. Сред тях е 27-годишната водачка на автомобила, убил Тоско, и 49-годишният й приятел, които вече са в предварителния арест. Жената ще бъде съдена за убийство с вероятен умисъл, а приятелят й ще отговаря за съучастие в убийство и за преднамерено причиняване на телесна повреда. Той е смятан за организатор на нападението.

Първоначално се смяташе, че водачката на автомобила е прегазила жертвата случайно.
Останалите шестима обвиняеми ще отговарят за тежка умишлена телесна повреда и съучастие в такава, както и за поредица по-малки престъпления.

Според прокуратурата 49-годишният е имал централна роля в събитията на 5 януари 2020 г., довели до смъртта на 26-годишния българин. Твърди се, че той е дал нареждане на приятелката си да мине с автомобила през тялото на младежа.

Тоско Бозаджийски е посетил Солун с приятели, за да гледат футболната среща „Арис“ – ПАОК предишния ден. Във фаталния ден шестимата българи носели фланелки и шапки на „Арис“, който поддържа приятелски отношения с българския „Ботев“ (Пловдив)./ПловдивПрес

Още новини по темата

Искат по-лека мярка за мъжа, с чийто автомобил беше убит Тоско Бозаджийски

Фенове на Ботев почетоха паметта на Тоско

32 отбора се включиха в турнира в памет на Тоско Бозаджийски

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...