Quantcast
Новини Пловдив » Случка на деня » Ученици представиха антична мода на Римския стадион СНИМКИ
Образование Случка на деня

Ученици представиха антична мода на Римския стадион СНИМКИ

Учениците от Професионална гимназия по кожени изделия и текстил „Д-р Иван Богоров“

Изложба-ревю на тема „Античност и съвремие“ представиха учениците от Професионална гимназия по кожени изделия и текстил „Д-р Иван Богоров“ на Римския стадион.Темата бе съобразена с локацията на събитието.

Моделите, които бяха представени на ревюто, са създадени от възпитаници на гимназията с директор Михаил Казанджиев. Самите манекени, които дефилираха на своеобразната антична сцена, също са ученици в Професионална гимназия по кожени изделия и текстил „Д-р Иван Богоров“, намираща се в район „Северен“. Акцентът на модното събитие бе гръцката мода.

Със своите умения и положени усилия в подготовката на моделите, учениците представиха нагледно наученото в търсени специалности на пазара на труда като „Производство на кожени изделия“, „Обувно производство“, „Шивачество“ и „Компютърно десениране“. Тениските, демонстрирани от манекените, бяха с термощампи и ръчно рисувани в часовете по изобразително изкуство.

Представена бе и изложба от картини и кожени изделия-портмонета и ключодържатели, изработени от възпитаниците на гимназията през настоящата година.

„Изключително съм благодарна и горда от моите колеги за прекрасно свършената работа, както и на талантливите и неуморни деца от нашето училище“, каза Кремена Александрова-временно изпълняваща длъжността директор на ПГКИТ „Д-р Иван Богоров“.

Сред гостите на събитието бе заместник-кметът на район „Северен“ д-р Красимир Асенов.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...