Quantcast
Новини Пловдив » България » Иван Костов: „Има такъв народ“ трябва да потърсят съгласие за реформи
България Важно Политика

Иван Костов: „Има такъв народ“ трябва да потърсят съгласие за реформи

Иван Костов
Иван Костов

„Има такъв народ“ трябва да потърсят съгласие за реформи, ако някой трябва да прави компромиси за реформи, това са ИТН. Те са без алтернатива за решаването на този пролем. Аз имам съмнения, че ще се справят, но хората ще им възложат тази задача“, каза в „Лице в лице“ бившият премиер Иван Костов. Той добави, че задачата не е лесна, защото, ако някой посегне на сегашните структури, ще бъде посрещнат със „залпов огън“. „Сега на тях трябва много повече кураж, но нали всички казват, че много обичат България, ами да го направят за България“, добави Костов.

Според него у нас вече е налице гражданска общност, в която влизат хора с  леви, десни, либерални и всякакви убеждения, консолидирани от налагането на върховенството на закона,  и това е базата, на която трябва да се търси компромис за съставяне на правителство сред изборите.

„Върховенството на закона не може да бъде наложено, ако секторът за сигурност и съдебната власт са против. Това е силовата власт на държавата, а тези хора показаха много пъти, че са против реформите, те не зачитат докладите на ЕК и на Венецианската комисия, защото пазят сега съществуващата система. Това трябва да бъде пречупено“, заяви Иван Костов. Той смята, че сегашните силови структури трябва да бъдат разформирани и създадени отново, а личният състав да мине през проверки за лоялност.  „Тези хора не са лоялни към държавата, излизат в отпуск“, обясни той.

Той посочи, че има хора, които могат да направят реформи в сектора на сигурността, и даде за пример проф. Николай Радулов от ИТН и ген. Атанас Атанасов от ДБ.

Костов подчерта, че сега задачата да се управлява ввсе пак е по-лесна от 1997 г., защото финансовото състояние на държавата е добро.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...