Quantcast
Новини Пловдив » Асеновград » Възрастни хора първи за ваксина в Червен, въпреки жегата
COVID-19 Асеновград Важно Здраве Регион

Възрастни хора първи за ваксина в Червен, въпреки жегата

Христо на 66 г. - първият, който пожела да се ваксинира срещу ковид днес в Червен.

Мария МОРУНОВА

76-годишната баба Мария и съпругът й  Йордан, на 83 години, се ваксинираха срещу ковид в изнесения имунизационен кабинет в село Червен.

„Разбира се, че ще се ваксинираме. Вчера, като ни казаха, че идват на място и ще слагат ваксини, разбрахме се да ни докарат и да ни имунизират“, коментира възрастната жена.

МБАЛ Асеновград организира днес подвижен ваксинационен кабинет за населените места в общината. Първият такъв кабинет беше в село Червен, от кметството осигуриха помещение, в които да се имунизират желаещите. Екипът, дошъл на място, носеше със себе си всичко необходимо за правилното поставяне на ваксините. Желаещите се имунизират с препарата на „Модерна“. А за ваксинацията разбрали от кметството, служители разлепили обяви във всички магазини, по спирките, имат и фейсбук група, в която също е публикувана информация за мястото и часа на ваксинация.

Въпреки почти 40-градусовата жега пръв в 14.00 ч., когато започна работа кабинета, дойде Христо, на 66 години. „Ще се ваксинирам, даже в тази жега. Исках еднодозова ваксина, но каквато има. Идват ни на крака, без да ходим ние до Асеновград“, коментира мъжът.

Първият имунизиран днес в село Червен – Христо на 66 г.
Съобщението за изнесен ваксинационен кабинет.

Той беше първият ваксиниран от екипа д-р Згуровска и сестра Попова. Между 14.00 и 14.50 ч. те бяха в Червен, след което до края на деня ще обиколят съседните Долнослав, Горнослав, Тополово и Новаково.

„Не очаквам много желаещи, които да се имунизират. До момента направихме много зелени коридори в болницата в Асеновград, но интересът отслабва постепенно. Последният зелен коридор беше на 22 юни, когато се ваксинираха 50 души, предишният път бяха около 150. Все пак и личните лекари вече поставят ваксини, така че и на това се дължи отливът на хора в зелените коридори“, коментира д-р Ангелина Здуровска.

Екипът, който днес поставя ваксини в асеновградските села – д-р Згуровска и сестра Попова.

Според нея е необходимо да има подобни инициативи с изнесени имунизационни кабинети по-често, защото по-трудно движещите се хора сложно биха отишли до джипито си или до болницата в Асеновград, за да се ваксинират срещу ковид.

Още

Мобилен кабинет за ваксинация срещу COVID-19 в асеновградски села

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...