Quantcast
Новини Пловдив » Крими » Димитракис Пирилис обвинен в убийство по непредпазливост на прегазения крадец
Крими Раковски Регион Съд и Прокуратура

Димитракис Пирилис обвинен в убийство по непредпазливост на прегазения крадец

Димитракис Пирилис в съда

Фермерът от Кипър Димитракис Пирилис, който в нощта на 11 срещу 12 май 2019 г., прегази крадеца Петър Гаджанов в имота си в  землището на с. Болярино,  застава пред Пловдивския окръжен съд и ще отговаря за убийство по непредпазливост.

Пирилис живее в България от 2002 г. и има кравеферма в землището на с. Болярино.  В стопанството често ставали кражби на животни и имущество, за което били подавани сигнали в полицията. Поредното посегателство било на 8 срещу 9 май 2019 г. Тогава от фермата били задигнати пет крави. По тази причина, всяка вечер Пирилис започнал да обикаля с автомобила си около фермата, за да я пази и следи за крадци.

На 10 май 2019 г. около 22,30 часа той  отново излязъл да направи обход с колата. Половин час по-късно забелязал група мъже да извеждат шест крави от стопанството му.  Първоначално Пирилис бил слязъл от автомобила, но се уплашил, качил се в колата, угасил фаровете и се заключил. Страхувал се, че мъжете може да го нападнат. Той видял как крадците извели животните през огражденията и се насочили към близката нива, засята с люцерна. Оттам трябвало да отведат кравите на автомагистрала „Тракия“ и да ги натоварят на бусове. Димитракис Пирилис знаел за пътя на животните, понеже и преди ставали кражби от фермата му по същата схема.

Той потеглил с колата след  групата мъже, които водели животните. Движел се с около 20 км/ч, първоначално със загасени фарове на автомобила, като в един момент ги светнал, за да сплаши крадците и да спаси кравите.  Щом го видели, мъжете се разбягали из нивата. Животните се насочили към стопанството.  В това време Пирилис  направил два десни завоя в нивата, за да се върне обратно към фермата, но в този момент нямал видимост и блъснал с автомобила един от мъжете – 30-годишния Петър Гаджанов. Той по-късно починал от нараняванията си. При катастрофата е пострадал още един мъж, като му е била причинена лека телесна повреда.

По делото са извършени експертизи, според които причината за катастрофата е несъобразяване на водача с обстоятелството  за липса на осветеност и видимост на мястото и много възможности от траектории за движение на пешеходците и автомобила.  Смъртта на Гаджанов е настъпила вследствие на кръвозагуба от тежка черепно-мозъчна травма, според съдебномедицинската експертиза.

Установено е, че четирима мъже са участвали в отнемането на животни от фермата на Пирилис в нощта на катастрофата, сред които е бил и Гаджанов. Те са рецидивисти.  Осъждани са многократно, а някои от тях и за предходни кражби на животни от фермата в землището на с. Болярино.  

За опита за кражба на животни на 10 срещу 11 май 2019 г. трима мъже са осъдени на „лишаване от свобода“. На двама от тях е наложено наказание от по 9 месеца затвор, а на третия – 6 месеца затвор.

Предстои Окръжен съд – Пловдив, да насрочи разпоредително заседание по делото. 

Още

Изненада: И прокуратурата поиска по-лека мярка за Пирилис, той заплака в съда ВИДЕО
Работниците на Пирилис стоят без заплати заради ареста му
Кипърецът Пирилис прегазил крадливия циганин неволно

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...