Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » 1 г. условно за шофьора, прегазил кондукторка
Пловдив Съд и Прокуратура

1 г. условно за шофьора, прегазил кондукторка

Георги Лулов в съдебната зала
Георги Лулов в съдебната зала

Ваня ДРАГАНОВА

1 г. условно с 3 г. изпитателен срок и също 1 гозина без книжка е присъдата на шофьора на автобус по линия №16 Георги Лулов, който на 16 септември м. г. прегази 78-годишната кондукторка Силвия Корповска. След 16,30 часа на тази дата смяната им била приключила и те се прибирали към гаража в „Тракия“. Малко преди да стигнат до него, водачът спрял, за да слезе пътник, жената също тръгнала да слиза и била на последното стъпало, когато шофьорът потеглил и започнал да прави десен завой. Жената паднала на платното и била прегазена от автобуса. Починала е на място.

„Много съжалявам, не я видях, а тя не ме беше предупредила, че ще слиза. Нищо не се виждаше от моето място“, обясни пред Пловдивския окръжен съд Георги Лулов. Той призна фактите по случая, както са описани от прокуратурата, с което си заслужи намаляване на присъдата с едва трета.

За това престъпление законът предвижда наказание от 2 до 6 години затвор. Прокурорът по делото поиска присъда около минимума, като изтъкна, че водачът е с чисто съдебно минало и добри характеристични данни, и спомена като отегчващо обстоятелство, но под условие, 4-те фиша, които Лулов има като шофьор. „Те са за говорене по телефона и по тях той вече е реабилитиран“, възрази адвокатът на шофьора Делчо Джубелиев. Той настоя съдът да признае, че има многобройни смекчаващи вината обстоятелства, и да определи наказание под минимума, което после да бъде редуцирано с една трета. Аргументите му бяха уважени от съда.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...