Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Франция позволи оплождане инвитро на лесбийки и самотни жени
Важно Свят

Франция позволи оплождане инвитро на лесбийки и самотни жени

Процедурите инвитро са скъпи.
Процедурите инвитро са безплатни във Франция.

Долната камара на френския парламент прие закон, позволяващ на самотни жени и лесбийки достъп до оплождане инвитро, предаде БТА.
Законът за биоетиката, внесен от правителството на френския президент Еманюел Макрон, беше одобрен с 326 гласа срещу 115 „против“. Мярката беше очаквана отдавна от групи за защита на правата на общността на ЛГБТ, които оказваха натиск за приемането й, откакто Франция легализира еднополовите бракове през 2013 г.
Новият закон разширява достъпа до процедури като изкуствено и инвитро оплождане, които в момента са запазени само за хетеросексуални двойки. Тези процедури са безплатни във Франция и това ще се прилага и към лесбийките и самотните майки.
Здравният министър Оливие Веран заяви, че френските власти се готвят да въведат новия закон в сила възможно най-бързо, така че първите деца може да бъдат заченати до края на годината.
Гласуването отбелязва края на продължили две години дебати в парламента. Консервативното мнозинство в Сената отхвърли неведнъж тази мярка, но последната дума има долната камара на парламента.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...