Quantcast
Новини Пловдив » България » Политика » Кандидат-депутати от ГЕРБ-СДС с разяснения за машинното гласуване в Крумово
ИЗБОРИ 2021 Политика

Кандидат-депутати от ГЕРБ-СДС с разяснения за машинното гласуване в Крумово

Предизборните срещи в с. Крумово
Предизборните срещи в с. Крумово

„Изборните промени в Избирателният кодекс са юридически абсурд, но тъй като вече са приети от 45-ото народното събрание, ние сме длъжни да се съобразим с тях и да гласуваме машинно. За това е важно да обучим колкото се може повече хора да работят с машините, за да нямат притеснения и да излязат да гласуват.“ Това коментира водачът на листата на ГЕРБ-СДС за област Пловдив Дани Каназирева по време на среща с жители на село Крумово. Тя заедно с кандидатите Младен Шишков, Димитър Янев и Запрян Янков, както и представителят на СДС в листата Йордан Кръстанов, се срещнаха и разговаряха с жители от селото на шатрата на ГЕРБ-СДС.

Домакини на срещата бяха кметът Румяна Самоковарева и общинските съветници Ангел Драганов и Илия Илиев. Хората, които проявиха интерес и се запознаха с кандидатите, имаха и възможността да се упражнят да гласуват машинно, както и да получат разяснения от Младен Шишков и Димитър Янев за този начин на гласуване. Шишков изтъкна, че сега е моментът всички млади да се активират и да покажат на своите родители, баби и дядовци как се гласува, използвайки приложенията, които са качени от ЦИК. Защото, когато човек го е направил веднъж, набира куража да го направи повторно. „Нека не допускаме машините да бъдат препъникамъкът за развитието на България. За да бъде максимално легитимен следващият парламент, активността трябва да бъде максимално висока. Бъдете активни – упражнявайте се, показвайте“, призова жителите на Крумово Шишков.

Много от хората обаче изразиха своите съмнения за истинността на вота, както и за начина на броене на гласовете, като подчертаха, че доста от по-възрастните избиратели ще бъдат затруднени от машините. От своя страна Дани Каназирева обясни, че във връзка с честността на вота ГЕРБ ще внесе предложение в ЦИК всички контролни разписки от машинното гласуване на парламентарните избори на 11 юли да бъдат преброявани и съдържанието им да бъде съпоставяно с резултатите в отделните секции
след края на изборите.

Освен това кандидатите имаха възможност да разяснят на жителите на Крумово по-важните акценти от програмата за управление на ПП ГЕРБ. Те споделиха, че тя е амбициозна, но с реално изпълними ангажименти, сред които увеличение на минималната заплата на 1000 лева, на пенсиите също, като се предвижда те да бъдат ежегодно актуализирани и средната да достигне 600 лева. Предвижда се 30 мобилни
лекарски и зъболекарски екипа да се грижат за жителите на малки и отдалечени населени места, в които няма медицинска помощ. Ще продължат инвестициите и за улици, училища, детски градини, паркове и спортни площадки. „Убедена съм, че  добрата инфраструктура и добрите условия на живот трябва да са гарантирани във всяко едно населено място, а държавата и местната власт трябва да работят заедно в името на хората“, коментира в заключение Дани Каназирева.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...