Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » Пловдив се включва в кампанията „България срещу диабета“ с безплатни изследвания на кръвната захар
Здраве Пловдив

Пловдив се включва в кампанията „България срещу диабета“ с безплатни изследвания на кръвната захар

Община Пловдив се включва в националната кампания „България срещу диабета“, като осигурява безплатно измерване на кръвна захар на гражданите във всички общински диагностично-консултативни центрове в рамките на следващата седмица. Това съобщиха от дирекция „Здравеопазване“, които подготвят участието на общината в инициативата на Лайънс клуб – Видин. Националната кампанията се реализира с финансовата подкрепа на Международната фондация на Лайънс клубовете /LCIF/ и българските Лайънс клубове. Партньори са Българска асоциация „Диабет“, Българското национално сдружение по детска ендокринология и общините в 28-те областни града.  Основната ѝ цел е превенция и подобряване на информираността за болестта и нейното развитие, както и създаването и обучението на национална мрежа за борба с диабета.

Безплатните изследвания на кръвната захар в Пловдив ще се провеждат сутрин от 7.30 до 9.30 часа на посочените за всяко лечебно заведение дати:

„ДКЦ V – Пловдив” ЕООД – на 05.07.2021 г.

„ДКЦ ІІ – Пловдив” ЕООД –  на 06.07.2021 г.

„ДКЦ ІV – Пловдив” ЕООД – на 06.07.2021 г.

„ДКЦ Изток” ЕООД – на 07.07.2021 г.

„ДКЦ VІІ – Пловдив, район Южен” ЕООД – на 08.07.2021 г.

„ДКЦ І – Пловдив” ЕООД – на 09.07.2021 г.

В рамките на инициативата на 6 юли от 17 до 20 часа се организира и измерване на кръвна захар от „Диабетен патрул“. За целта на пл. „Централен“ до разкопките и паметника на Патриарх Кирил ще бъде разположена специална шатра с медицински лица. Ще се раздават безплатни информационни материали, свързани с диабета.

В инициативата се включват и дамите от пловдивския Лайънс клуб „Евридика“ чрез свой проект за превръщането на Младежки хълм в още по-добро място за спорт и почивка. На 7 юли от 18.30 ч. те ще представят официално резултатите от него – поставянето на 12 пейки, бетонни кошчета за боклук и две тенис маси на пешеходната алея до върха. Проектът се реализира със средства на дарители и със съдействието на общинското предприятие „Градини и паркове“.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...