майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Образование » Янаки Стоилов връчи дипломите на 16 отличници от Юридическия факултет на ПУ
Образование Пловдив

Янаки Стоилов връчи дипломите на 16 отличници от Юридическия факултет на ПУ

Отличничката на випуска Елеонора Димитрова
Отличничката на випуска Елеонора Димитрова

Начело сред тях е Елеонора Димитрова с успех 6.00 от следването си, общо 100 абсолвенти завършиха успешно 24-ия випуск

Министърът на правосъдието проф. д-р Янаки Стоилов връчи дипломите на 16 отличници от Юридическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Сред тях бе и първенецът на випуска Елеонора Димитрова с успех 6.00 от всички изпити по време на следването си. Тържествената церемония се проведе в Спортната зала на висшето училище на бул. „България“ № 236 при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Общо 100 студенти от редовна и задочна форма на обучение успешно завършиха 24-ия випуск от създаването на Юридическия факултет.

„Честито, колеги юристи! Юридическото образование отваря много врати. Дано да имате възможност да влезете през тази, която предпочитате“, пожела на абсолвентите правосъдният министър проф. д-р Янаки Стоилов. В приветствието си той подчерта, че Юридическият факултет на Пловдивския университет е на високо академично ниво и е сред първите 3 в страната. Министърът на правосъдието посъветва дипломираните юристи да усъвършенстват своите знания, да развиват критично и самостоятелно мислене. „Не да заобикаляте закона, което се смята за висша юридическа техника, а да познавате всички тънкости за прилагане на правото“, подчерта проф. д-р Янаки Стоилов. Той добави, че богатите и силните обикновено има как да защитят своите права. „Вашата мисия е да се погрижите за правата на тези, които се нуждаят от подкрепа, за да почувстват силата на закона и да постигнат справедливостта, към която се стремят“, завърши проф. д-р Янаки Стоилов.

За безсънните нощи, незабравимите преживявания и крепките приятелства от изминалите 6 студентски години припомни на колегите си в залата отличничката на випуска Елеонора Димитрова. Тя благодари на преподавателите и на своето семейство и пожела на всички: „Да сбъднем мечтите си!“

„Изминахте труден път, преодоляхте предизвикателствата, пред които ви изправяха вашите преподаватели. Дипломата ви го доказва. Академичната подготовка в Пловдивския университет осигурява успешен старт. Професията ви изисква гражданска отговорност и личностен морал. Бъдете достойни възпитаници на Юридическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, пожела на абсолвентите зам.-ректорът на ПУ проф. д-р Антон Илиев.

„Днес е празник, краят на образованието ви, но не и на ученето. Това е и ново начало. Време за избор, не се страхувайте от непознатото“, каза в словото си доц. д-р Даниела Дончева, декан на Юридическия факултет. Тя си послужи с метафора, описвайки правото като наркотик – понякога си опиянен, друг път страдаш, но не можеш да се откажеш. „Отдайте му се, за да бъдете добри юристи, но не трябва да му се предавате. Не бива единствено правото да осмисля дните ви – намерете любовта, създайте семейства. Бъдете добри хора, търсете справедливостта“, призова в емоционалното си обръщение доц. д-р Даниела Дончева и получи бурни аплодисменти от препълнената зала.

Водещият церемонията доц. д-р Христо Паунов прочете поздравителен адрес от президента на Република България Румен Радев. В него държавният глава приветства дипломираните юристи и ги призова да се водят от принципа, че правото трябва да служи и да помага на хората. Поздравителни адреси имаше от Районния съд, от Административния съд, от Общинския съвет на Пловдив. Сред гостите на церемонията бяха зам.-областният управител Даниела Николова и магистрати.

По традиция абсолвентите на Юридическия факултет на ПУ положиха Галилеева клетва – да ползват науката за напредък и хуманизация. Заедно с дипломите си те получиха по един екземпляр от новото издание на Конституцията на Република България. Отличниците бяха наградени с грамоти от Апелативна прокуратура – Пловдив. Първите трима от випуска получиха и награди от пловдивската Адвокатска колегия.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...