Quantcast
Новини Пловдив » България » 9 задържани за купуване на гласове в Бургас
България ИЗБОРИ 2021 Политика

9 задържани за купуване на гласове в Бургас

Белезници
Снимката е илюстративна

Общо девет мъже от различни общини на територията на Бургаска област са задържани за купуване на гласове в резултат на проведена специализирана полицейска операция, съобщиха от ОД на МВР – Бургас.

За два от случаите съобщи вчера служебният вътрешен министър Бойко Рашков. В бургаския кв. „Победа“ са задържани двама на мъже на 40 и 42 години – лихвари, които обещавали на длъжниците си опрощаване на кредити в замяна на глас за определена партия. Иззета е сумата от 11 000 лева. В карнобатското село Екзарх Антимово е арестуван 40-годишен, който предлагал пари срещу глас за определена партия на 11 юли.

Други шестима мъже от несебърските села Гюльовца и Оризаре са задържани отново за купуване на гласове, като са образувани три бързи производства,съобщи БНТ. При претърсвания на различни адреси в селата са иззети списъци на лица от различни населени места в Бургаска област, съдържащи лични данни, копия на интегрална бюлетина с обозначена преференция, копия на лични карти и други документи свързани с изборния процес.

Иззети са още преносими компютри и мобилни телефони. Разпитани са множество свидетели. От един от претърсените адреси в с. Гюльовца е намерена и иззета сумата от 28 000 лева, както и тетрадка, съдържащи имена с лични данни. От друг адрес в с. Гюльовца са иззети тетрадка с малки имена на множество хора и сумата от 16 540 евро, 1320 щатски долара и 8100 лева. Активната полицейска работа по неутрализиране случаи на нарушаване на изборното законодателство в Бургаския регион продължава.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...