Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Закриват ковид отделения в Пловдив след намаляване на новите случаи
COVID-19 Градът Здраве Пловдив

Закриват ковид отделения в Пловдив след намаляване на новите случаи

УМБАЛ "Свети Георги"
УМБАЛ "Свети Георги"

В Пловдив закриват ковид отделения след намаляване на случаите на нови паценти. Остава обаче готовността за възстановяване на болнични легла при промяна на ситуация. Лекарите апелират, че сега е моментът за поставяне на ваксина срещу COVID-19, съобщи БНТ.

„Остават, разбира се, „Свети Георги“ – инфекциозна клиника, Окръжна болница, едната общинска болница също“, заяви д-р Ваня Танчева-Манчева – директор на РЗИ-Пловдив.

В общинската болница „Свети Мина“ ще решават в средата на юли дали да закрият ковид отделението. В Инфекциозната клиника на университетската болница „Св. Георги“, която приема пациенти от цяла Южна България, продължават да поддържат максималния капацитет на отделението.

„Продължаваме да имаме 104 терапевтични легла, но в момента заетите ни легла са 33, от които 11 са с ковид инфекция, останалите са с разнообразна друга инфекциозна патология“, коментира доц. Олиана Бойкинова – началник на Инфекциозна клиника към УМБАЛ „Св. Георги“.

Според специалистите въпреки намалението на случаите на коронавирус, опасността не е отминала.

Призивът на лекарите е, който не се е ваксинирал срещу COVID-19 да го направи сега, защото очакванията са за ново повишаване на случаите с коронавирус през есенните месеци.

„Нашите епидемиолози също твърдят, че може би няма да се избегне тази вълна, друг е въпросът тежестта каква ще бъде“, каза д-р Ваня Танчева-Манчева – директор на РЗИ- Пловдив.

Лекарите напомнят, че вирусът се видоизменя и става по-заразен.

„Има хора, които са изключително убедени, че не трябва да бъдат ваксинирани, но в крайна сметка какъв друг начин да спрем това нашествие на коронавируса, попита доц. Олиана Бойкинова – началник на Инфекциозна клиника към УМБАЛ „Св. Георги“.

При евентуална нова ковид вълна медиците в Инфекциозна клиника отново ще разчитат на помощ от студентите по медицина и младите лекари./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...