Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Двама задържани за убийството в центъра снощи, и двамата многократно осъждани
Градът Крими Пловдив Съд и Прокуратура

Двама задържани за убийството в центъра снощи, и двамата многократно осъждани

Прокуратурата в Пловдив
Прокуратурата в Пловдив

Двама мъже са задържани за убийството на 55-годишен снощи зад Джумая джамия.

Незабавно след получаване на сигнал на тел. 112 за починал мъж местопроизшествието е било посетено от разследващ полицай при IV РУ при ОД на МВР – Пловдив и е било започнато досъдебно производство, което е докладвано на Окръжна прокуратура – Пловдив.

До момента е установено, че вечерта на 7 юли до сградата на Джумая джамия е възникнал конфликт между трима мъже – 55-годишен, от една страна, и на 43 г. и на 45 г., от друга страна. Тримата се познавали от по-рано, били другари по чашки и често се събирали да пият в градинката до мястото на инцидента. 55-годишният мъж, който е бездомник, дори преди два дни се настанил временно у един от нападателите. Скандалът прераснал с сбиване и двамата по-млади нанесли побой над 55-годишния, в резултат на което той останал да лежи на земята. Пристигналият на място екип на Спешна медицинска помощ констатирал смъртта му.

Извършени са множество процесуално-следствени действия, вкл. огледи на местопроизшествие и разпити на множество свидетели.

За изясняване на причините за настъпване на смъртта на 55-годишният мъж е била назначена тройна съдебномедицинска експертиза. По първоначални данни от аутопсията на трупа на пострадалия смъртта му се дължи на тежка черепно-мозъчна травма.

Двамата, нанесли побоя над жертвата, са установени и задържани. И двамата са многократно осъждани – единият за хулиганство, шофиране в нетрезво състояние и причиняване на средна телесна повреда, а другият за кражби, обсебване и грабежи.

Днес те ще бъдат привлечени към наказателна отговорност за извършено в съучастие убийство и ще бъдат задържани за срок от 72 часа от наблюдаващия прокурор.

Още

Откриха тялото на мъж зад Джумая джамия

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...