Quantcast
Новини Пловдив » България » Димитър Аврамов: Това е началото на края на ГЕРБ
България Важно ИЗБОРИ 2021 Мнения Политика

Димитър Аврамов: Това е началото на края на ГЕРБ

Димитър Аврамов
Димитър Аврамов

Първи коментар на политолога за ПловдивПрес на база данните от екзитполовете

Първите резултати от изборите показват, че „Има такъв народ“, „Демократична България“ и  „Изправи се! Мутри, вън“ са близо до 120 депутати, т. е. промяна има, защото нараства подкрепата за т. нар. партии на протеста, а партиите на статуквото отстъпват. Прави впечатление подобряването на позициите на „Демократична България“ в големите градове, което означава, че ГЕРБ губи най-важната част от поддръжниците си. Това е началото на края на ГЕРБ.

Много е вероятно „Има такъв народ“  да се окаже и първа политическа сила, когато излязат окончателните резултати, макар тази партия да не показа политическа визия и никакви ценности. Ако говореха политически и имаха ясни послания какво смятат да правят в различните сектори, щяха да спечелят много убедително. Но те все още не се държат като политическа формация, а като публично влиятелен субект, който е влязъл в политиката.

Тези избори окончателно показаха, че Корнелия Нинова по отношение на БСП е като Надежда Михайлова за СДС – посоката е една и тя е отчетливо надолу.  Ако ИТН пропуснаха да обявят своите ценности, при БСП процесът е обратен – от социалистически ценности се отиде в идеологически мишмаш и така партията загуби цели социални съсловия.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...