Quantcast
Новини Пловдив » България » За каква България гласуваха служебният премиер и политиците СНИМКИ
България Важно ИЗБОРИ 2021

За каква България гласуваха служебният премиер и политиците СНИМКИ

Стефан Янев

„Искам да поздравя всички с днешния изборен ден.Чрез партиите и коалициите, гласувайки, можем да покажем нашите визии за конструирането на властта и за прозрачното управление в интерес на страната. От нас зависи бъдещето на България. Призовавам всички да гласуват масово. От нашия глас зависят достойните старини на нашите родители и бъдещето на поколенията след нас”. Това заяви служебният премиер Стефан Янев.

„Благодаря на всички ангажирани с изборния процес, който протича нормално в цялата страна. Има дребни детайли, малки проблеми, които се отстраняват. Всички работят в синхрон и се надявам в края на деня резултатът да отрази реалната електорална нагласа”, каза още премиерът.

„Надявам се да има кабинет. Бъдещето на страната зависи от един предвидим кабинет. Имаме нужда да се утвърди парламентаризмът, имаме нужда от стабилно управление. Да има прозрачно и отчетно управление в интерес на България”, добави Янев. Той увери, че властта има решимост да се пребори с купения вот.

Боорисов: Изборите са тотален хаос, кражбата на века

Гласувах за единствената демократична партия. Европа доживя да види избори по венецуелски. Тотален хаос в страната, а в чужбина е кражбата на века – влизат „специалисти“ и пипат машината”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като гласува в 78-о СУ „Христо Смирненски“ в Банкя.

Бойко Борисов

„Спрени машини, няма принтери, няма хартия, тотален хаос. За какво им е да касират изборите? Те и сега имат цялата власт. Чакам да излязат резултатите от вота, нека да се види какво са правили. Благодарен съм на Господ, че ни оставиха живи, защото как не ни затвориха, убиха“, добави  той.

„При тази жега, по опашки, километрични, спрял ток, спряла машина, хората стоят с часове, за провинцията – да не говорим. Ние няма да касираме избори, тези трябва да покажат докрай истинските си мутренски номера“, каза лидерът на ГЕРБ.

Корнелия Нинова: Гласувах за правова държава, здрава нация, стабилна икономика

Корнелия Нинова

„Гласувах за правова държава, която се управлява от официална Конституция, не от скрити кръгове. За образовани деца, здрава нация. За стабилна икономика, работни места, високи доходи и пенсии. За чист въздух, чиста земя и вода. Независима, суверенна България“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като упражни правото си на вот рано сутринта в столичното 25-о ОУ „Д-р Петър Берон“.

„Трябва да се направи кабинет, защото предстоят много важни решения за България – приемането на бюджет за следващата година, Планът за възстановяване и устойчивост, реакция за повишаването на цените със съответно повишаване на доходите. Всичко това минава през работещ парламент и редовно правителство“, добави тя.

Корнелия Нинова каза още, че се опасява от ниска избирателна активност и призова гражданите да гласуват.

Христо Иванов: Страната ни има нужда от дълбока трансформация

Христо Иванов

Христо Иванов, съпредседател на “Демократична България”, гласува в 93 СУ „Александър Теодоров – Балан“.

„Гласувах за дълбока промяна, трансформация. Оптимистичен съм, просто трябва да си свършим работата. Независимо от политическите убеждения на хората, призовавам излезте и гласувайте. Не оставяйте другите да решават вместо вас вашите мечти. Ние правим всичко възможно за това да има честни избори и да, очаквам да са честни. Ние ще работим за кабинет, който ще има волята и капацитета да направи дълбока трансформация. Ще работим за кабинет на дълбоката трансформация“, подчерта Христо Иванов.

Мая Манолова: От утре България може да бъде друга

Мая Манолова

„Гласувах за промяната, за обикновените хора и за това техните проблеми да бъдат разрешени. Гласувайте за мнозинство на почтените и мнозинство на промяната. За мнозинство, което да се заеме с проблемите на хората. От утре България наистина може да бъде друга”. Това каза лидерът на „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова, след като упражни правото си на глас.

Мустафа Карадайъ: Гласувах за рестарта на държавността

Мустафа Карадайъ

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ упражни правото си на глас малко след 07:00 ч. СУ „П.Р. Славейков“ в Кърджали.

„В България има криза на държавността, отстъпление от правата и свободите, затова ние от 7 години повтаряме, че трябва да се възстанови нормалността, демокрацията и държавостта в политиката. Затова аз гласувах за рестарта на държавността, защото виждаме, че демокрацията е едно такова явление, което веднъж отвоювано, не е завинаги и по много лесен начин могат да се получат отстъпления. Но от друга страна, бих искал да заявя още отсега, възстановяването на демокрацията не може да се случва с недемократични средства и инструменти“, посочи Карадайъ.

„Гласуването с машини е бързо и лесно, аз го направих за 7 секунди“, каза още лидерът на ДПС и призова хората да гласуват. Той самият гласува с машина и поиска инструкнаж.

„Поисках го, защото това е задължение на СИК. Добре знаете, че още 2009 г. съм участвал в правенето на алгоритъм на този вид гласуване и съм запознат с него. Задължение е на СИК избирателят, който е стигнал до секцията, да му съдейства и да може да упражни правото си на глас. От тази гледна точка самият аз поисках да видим дали тя изпълнява задълженията си“, каза пред журналисти Карадайъ.

Според него контролните разписки трябва да се броят, за да има доверие в изборния резултат./ПловдивПрес

Още новини по темата

Радев гласува и призова: Нека се справим с уродливото лице на демокрацията – купеният вот

 

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...