Quantcast
Новини Пловдив » Ботев » Сереидо: Заплати по 180 хил. евро взимат в „Ботев“ Пловдив
БГ Футбол Ботев Портфейл Спорт Спорт Важно

Сереидо: Заплати по 180 хил. евро взимат в „Ботев“ Пловдив

Даниел Сереидо
Даниел Сереидо

Огромни по размер заплати в размер на 180 хил. евро годишно взимат някои от играчите на „Ботев“ Пловдив, разкри изпълнителният директор на клуба Даниел Сереидо в интервю за сайта libertaddigital.com.
„В Ботев имаме играчи във всички диапазони по заплата. Нашите звезди получават по 180 хиляди евро на година, което е високо ниво за България. След това имаме футболисти, които могат да заработят между 3 и 4 хиляди евро на месец. В България има колективно споразумение, според което професионален футболист в Първа лига трябва да получава заплата най-малко от 1500 лева. Минималното месечно възнаграждение във Втора лига пък е 800 лева. Над тези суми няма лимит“, обяснява испанецът.
Той признава, че у нас има голяма разлика между Лудогорец и останалите отбори, която идва най-вече и от финансовите възможности. Според Сереидо разградчани могат да си позволят да плащат и по милион евро на звездите си на година – нещо, което не е по силите на нито един друг клуб в България.
В близките дни се очаква Ботев Пловдив да привлече още един вратар. Клубът води преговори с бившия си много успешен страж Даниел Кайзер.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...