Quantcast
Новини Пловдив » Важно » ЦИК: В 42 секции в страната машинното гласуване е заменено с бюлетини
България Важно ИЗБОРИ 2021

ЦИК: В 42 секции в страната машинното гласуване е заменено с бюлетини

Росица Матева

Централната избирателна комисия (ЦИК) е взела решение за преминаване от машинно гласуване към хартиени бюлетини за 42 секции. Това обяви говорителят на комисията  осица Матева. В тази бройка са и петте секции, за които решението е взето още снощи.

В чужбина проблем с машините има в две секции. В едната, която е в Испания устройството е спряло за кратко, но след това проблемът е отстранен и с него продължава да се гласува. Другият случай е от секция в Турция, в която има две машини. Там също едното устройство е спряло да работи и гласуването в тази секция продължава с другата машина, уточни Матева.

ЦИК вече е обработила и първите резултати, които са пристигнали от две секции в Нова Зеландия, където гласуването вече е приключило.

Към момента в ЦИК са постъпили 6 жалби и 45 сигнала. Те са за публикуване на данни от екзитполове, срещу начина на работа на секционни комисии, за агитация и за нарушени изборни права. 21 от сигналите са за предизборна агитация в социалните мрежи. Социалните мрежи обаче не подлежат на регулация и те се приемат само за сведение, уточни Матева.

11,96% е избирателната активност към 11 ч. Правото си на глас са упражнили 786 632 избиратели от общо 6 578 716 души./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...