Quantcast
Новини Пловдив » Важно » В Пловдив: ИТН и ГЕРБ с по три мандата, Тошко Йорданов бие Бойко Борисов по преференции
Важно Градът ИЗБОРИ 2021 Мнения Пловдив

В Пловдив: ИТН и ГЕРБ с по три мандата, Тошко Йорданов бие Бойко Борисов по преференции

Колаж: ПловдивПрес

Галина ГЕОРГИЕВА

По трима народни представители ще вкарат от Пловдив „Има такъв народ“ и ГЕРБ. Демократична България и БСП получават по два мандата, а отново един депутат ще има „Изправи се! Мутри, вън!“. Това показва разпределението на 11-те мандата в града според резултатите при 100% обработени протоколи.

Водачът на „Има такъв народ“ в Пловдив Тошко Йорданов бие по преференции лидера на ГЕРБ и първи в пловдивската листа Бойко Борисов.

Сценаристът и зам.-председател на ИТН е събрал 5946 личен вот, а персоналния номер в бюлетината на бившия премиер са отбелязали 4806 пловдивчани.

Трети по най-мното предпочитания е водачът на листата на „БСП за България“ проф. Иво Христов – 2586.

Веднага след него е първият в листата на „Демократична България“ Христо Иванов – 2563.

От „Има такъв народ“ Антоанета Стефанова – трета в листата, е събрала 890 преференции, а вторият – Димитър Гърдев -531.

Засега партията на Слави Трифонов вкарва трима народни представители от Пловдив. Това означава, че ако Тошко Йорданов влезе от областта, където също е водач, депутат от града става четвъртият в листата Манол Манолов.

От ГЕРБ в 46-ия парламент също влизат трима народни представители- Бойко Борисов, Иван Тотев и Радомир Чолаков. Ако Борисов стане депутат от София, където също е водач, неговото място ще заеме Пенчо Малинов.

В листата на ГЕРБ-СДС след Борисов най-много преференции има кметът на „Тракия“ Костадин Димитров – 1756. Следват Иван Тотев – 628, Спас Гърневски- последен в листата – 527 и Стефан Шилев – 515. Кметът на „Източен“ Иван Стоянов, който беше седми, е събрал 204 предпочитания.

Демократична България ще вкара двама народни представители – Христо Иванов и доц. Ивайло Старибратов, който е трети в листата, но измесва с голям брой преференнции втория – Манол Пейков. За бившия директор на Математическата гимназия са гласували 1842 пловдивчани, а за издателя – 1506. Това е единствената листа в Пловдив, при която има пренареждане. Все пак и Манол Пейков има шанс да бъде отново депутат, ако Христо Иванов реши да влезе от 25 МИР – София.

БСП за България изпраща в парламента двама депутати – проф. Иво Христов и Илия Гатев. Вторият в листата събира 422 предпочитания. Въпреки че четвъртият в списъка Димитър Георгиев има по-голяб брой преперенции – 843, те не са достатъчни да мине 7% бариера и да размести листата.

Един депутат ще имат в новия парламент „Изправи се! Мутри, вън!“. Водачът на листата адвокат Николай Хаджигенов събира 730 преференции, а за Мария Капон – втора в списъка, са гласували персонално 554 пловдивчани. Ако адвокат Хаджигенов влезе от София, пловдивската бизнесдама отново ще е народен преставител./ПловдивПрес

 

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...