Quantcast
Новини Пловдив » България » Политика » ИТН взима един мандат от БСП в Пловдивска област
Важно ИЗБОРИ 2021 Политика Регион

ИТН взима един мандат от БСП в Пловдивска област

Димитър Янев пренареди листата на ГЕРБ.
Димитър Янев пренареди листата на ГЕРБ.

Ваня ДРАГАНОВА

„Има такъв народ“ взима един мандат от БСП в Пловдивска област и този път ще има трима депутати от този избирателен район. БСП праща двама народни представители от областта, ГЕРБ – отново трима, резултата си като брой мандати от 4 април повтарят и „Демократична България“, „Изправи се! Мутри, вън“ и ДПС – по един.

С най-много преференции в листата на ГЕРБ е петият  Димитър Янев – 2733. Така той пренарежда листата и става депутат от 17 МИР  заедно с Дани Каназирева и Младен Шишков.

Пренареждане в листата на ИТН няма и депутати ще са Тошко Йорданов, Танер Тюркоглу и Лъчезар Бакърджиев. Йорданов е водач и в Пловдив-град и ако избере да влезе в паралмента от 16 МИР, народен представител ще стане секретарят на Бачковския манастир Васил Апостолов.

Веска Ненчва от БСП отново е рекордьор по преференции – 3107, и макар да е четвърта в листата, ще стане депутат заедно с водача Манол Генов.

Народни представители от Пловдивска област стават още Велизар Шаламанов от „Демократична България“, Румен Йончев от „Изправи се! Мутри, вън!“ и Рамадан Аталай от ДПС.

Веска Ненчева е рекордьор по преференции в областната листа на БСП.
Веска Ненчева е рекордьор по преференции в областната листа на БСП.

Още

В Пловдив област: ГЕРБ води, ИТН втора сила, следват БСП и ДПС

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...