Quantcast
Новини Пловдив » България » Правителството на Слави: Николай Василев – премиер, пловдивчанин поема транспорта
България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

Правителството на Слави: Николай Василев – премиер, пловдивчанин поема транспорта

Николай Василев
Николай Василев
  • Жена ще командва военното министерство
  • Довършване на магистралите и заделяме 1 млн. таблети и софтуер за образованието
  • Пращаме двама български астронавти в НАСА, взимаме и един от Северна Македония да го пратим в Космоса
  • Закриване на специализираните съд и прокуратура
  • Приватизация на ББР
  • Пълна прозрачност в управлението
  • Няма да има прошка за нарушителите на закона, обеща Слави Трифонов

 

„Има такъв народ“ няма да прави коалиции, а ще предложи на парламента собствено правителство, обяви лидерът на партията Слави Трифонов. Той представи пред собствената си телевизия 7/8 номинациите за министри в проекта си за кабинет:

За премиер ще бъде предложен Николай Василев, на 51 години – бивш вицепремиер в две правителства – на НДСВ и на Тройната коалиция. Говори 7 езика.

Министър на финансите – Мария Бойчинова, на 34 години, финансист и икономист, завършила с пълно отличие колежа Васар в Ню Йорк. Учила в Лондонското училище поикономика и политически науки. Притежава престижна професионална квалификация „Финансов аналитик“. Започва кариерата си на Уолстрийт в компаниите „Джей Пи Морган“, „Мерил Линч“. Говори три езика.

Министър на икономиката – Любомир Дацов, на 56 г., икономист и финанситт, магистър по планиране и прогнозиране на икономическите системи от УНСС – София. Работил е в министерството на финансите от експерт до зам.-министър в два кабинета от 2003 до 2009 година. Отговарял е за съставянето на държавния бюджет. Преподавател в СУ, говори три езика.

Министър на образованието – Наталия Митева, на 39 години, експерт по образованието. Завършила с отличие Колумбийския колеж в Южна Каролина, има магистратура по публични политики от Мерилендския университет в САЩ, допълнителни квалификации от Колумбийския университет и от Оксфордския университет. 10 години опит в образованието и иновациите в преподаването. Говори 4 езика.

Красимир Ненов

Красимир НеновМинистър на енергетиката – Красимир Ненов, на 52 години, икономист и финансист. Придобива бакалавърска степен по икономика от университета в Арканзас, САЩ. Магистърка степен по стопанско управление от университета Корнел, както и магистъркта степен от университета в Льовен, Белгия. Бил е изпълнителен директор и търговски мениджър на големи енергийни компании в България и Русия. Изпълнителен директор „Контур глобъл – Марица изток 3″. Говори 4 езика.

Велислава Петрова
Велислава Петрова

Министър на здравеопазването – Велислава Петрова, на 31 години, български учен, имунолог. Учила е в Бристол, в Кембирдж получава докторска степен по биологични науки, имунология и вирусология. Старши мениджър в Глобалния алианс  за ваксини и имунизации в Женева. Говори три езика.

Министър на регионалното развитие – МРРБ – Михаела Лашова, 43 години, финансист и мениджър. Има магистърска степен по финансов мениджмънт от Сити юнивърсити в Сиатъл и бакалавърска степен по финанси от университета на Илинойс, Чикаго, САЩ. Заема ръководни позиции в престижни финансови компании. Посланик на Кралската институция на лицензираните оценители за България, Северна Македония и Сърбия. Говори два езика.

За министър на транспорта – пловдивчанинът Христо Алексиев, на 39 години, бакалавър по политология, бивш министър от служебното правителство (2017). Бивш шеф в железниците. Има квалификации от Имперския колеж в Лондон, Оксфордския университет, „Ей Пи Ем Джи“ – Великобритания. Икономически експерт и консултант. Ръководил е успешната реализация на едни от най-големите инфраструктурни проекти в транспортния сектор у нас.  Говори два езика.

Ивайло Кожухаров
Ивайло Кожухаров

Министър на туризма – Ивайло Кожухаров, на 36 години, магистър по икономика, магистър по маркетинг, с над 17 години стаж в сферата на туризма. Бивш мениджър на хотелска верига в Албена, мениджър на хотели в София, част от международен бранд. Говори четири езика.

Пламен Абровски
Пламен Абровски

Министър на земеделието – Пламен Абровски, на 41 години, юрист. Магистър по право, с над 17 години юридически опит и експертиза в земеделското право и европейски политики в земеделието. Командирован като втори секретар в Постоянното представителство на България в Брюксел. Говори три езика.

Теодора Генчовска
Теодора Генчовска

За министър на отбраната – Теодора Генчовска, на 50 години, експерт по отбрана и въоръжени сили, възпитаник на Военната академия, работила е в Министерството на отбраната. Преминалана е квалификации в Германия, Италия, САЩ. Началник на отдел „НАТО и ЕС“ в МО. Говори два езика.

За министър на труда – Лилия Иванова, на 52 години, юрист, СУ „Климент Охридски“. Има няколко квалификации в чужбина. Банково право в Линц, Австрия. Практика за адвокати в Бон, Германия. Специализирала е още в Мадрид, Лондон, Бирмингам, Барселона. Говори четири езика.

Саня Армутлиева

Станислава АрмутлиеваМинистър на културата – Станислава (Саня) Армутлиева, на 50 години, музикален продуцент. Завършила НАТФИС, има 30 години опит в менажиране на творчески продукти, авторски и сродни права. Председател на УС на Българската асоциация на музикалните продуценти, на ПРОФОН, член на УС на Мюзикаутор, говори 3 езика.

Петър Илиев
Петър Илиев

Министър на правосъдието – Петър Илиев, на 43 години, юрист, доктор по право, завършил СУ „КЛимент Охридски“ с пълно отличие, преподавател по конституционно право. Специализирал е английско търговско право и на ЕС в Бъкнигамския университет във Великобритания, специализирал е и американско търговско право Ню Йорк, САЩ. Адвокат на годината. Говори 4 езика.

Радостин Василев

Радостин ВасилевМинистър на младежта и спорта – Радостин Василев, на 36 години, юрист, завършил СУ „Св. Климент Охридски“. Адвокат. Специалист в правната регулация на спорта нанационално и международно ниво. Представял е казуси пред ФИФА и УЕФА, както и пред Международния спортен арбитражен съд. Говори 4 езика.

Д-р Антония Валентинова
Д-р Антония Валентинова

Министър без портфейл по ромските въпроси – Антония Валентинова, на 27 години, лекар – анестезиолог. Завършила Медицинския университет в София. Работи като лекар-ординатор в Спешна помощ, специализант е по анестезиология и интензивно лечение. Говори 4 езика. Тя е ромка, тоест циганка (цитат на Слави)

Вицепремиер и министър на външните работи – Ради Найденов, на 58 години, дипломат от кариерата, учил международни отношения в УНСС, специализирал в Германия, Франция и САЩ. Дългогодишен посланик в Австрия и Германия, сега Швейцария и Лихтенщайн, бивш служебен министър (2017). Говори 4 езика.

Проф. Николай Радулов

Проф. Николай Радулов

Вицепремиер и вътрешен министър – проф. Николай Радулов, на 64 години, експерт по сигурност, завършил Академията на МВР и Военната академия „Г.С. Раковски“. Специализирал в САЩ и Великобритания. Доктор по философия, доктор по национална сигурност. С над 33 години опит в сектора на сигурността. Преподавател по национална и международна сигурност. Автор на множество научни побликации. Говори 4 езика.

Сред приоритетите на новото правителство Трифонов посочи изграждане на необходимия брой детски градини, построяване на нова детска болница, купуване на медицински хеликоптери, въвеждане на електронно управление, ограничаване на нерегламентираните обществени поръчки, изкореняване на корупцията.

Ето какво каза Слави Трифонов за финал на представянето:

Концесиониране и дострояване на всички останали магистрали. „Хемус“, Ботевград, Видин, Велико Търново, Русе.  Магистрала „Черно море“ от Румъния пред Варна и Бургас до Турция. 

Купуване на до 1 млн. таблети за всички ученици и преподаватели и предоставяне на софтуер за системата на образованието. Стартиране на приватизацията на ББР – 51% мажоритарен пакет на стратегически инвеститор и 49% през Българската фондова борса. 

Извършване на бързи съкращения в държавната администрация и въвеждане на дигитализация на услугите. 

Промяна в избирателната система – въвеждане на мажоритарен вот, на електронно гласуване, партийна субсидия от 1 лев. 

Закриване на Специализирания съд и Специализираната прокуратура. 

Ускорено изграждане и пускане в експлоатация на газовия интерконектор с Гърция. 

Потвърждаването на заявлението на България за членство в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие в еврозоната и в шенгенското споразумение. 

Подаване на заявление за членство на България в Европейската космическа агенция (защото само България не членува там). Ще направим всичко възможно да изпратим мъж и жена да бъдат първите български астронавти в НАСА. Ще направим всичко възможно към тях да се присъедини и един северномакедонски астронавт. 

За да не гледаме надолу към земята, както правим напоследък, от срам, а да започнем да гледаме нагоре към звездите. 

Уважаеми сънародници, време е за друго. Време е за подкрепа срещу идеи, а не срещу постове. И е време всичко да се случва пред вашите очи. И то там, където е предвидено по конституция – в народното събрание. Защото България е парламентарна република и защото така е морално. 

В последните години парламентът беше смачкан, маргинализиран и унижен. България беше министърпредседателска република, която беше управлявана от джип. И парите на всички ни, образно казано, бяха хвърляни от джипа без никакъв контрол от народното събрание. Време е парламентът да си върне достойнството.

Убеден съм, че тези приоритети не могат да бъдат само на една единствена партия или на шейсетина депутати. Аз съм сигурен и знам, че това са приоритети на мнозинството българи. да не кажа – на всички българи. Но дали ще са приоритети на мнозинството депутати, предстои да видим. 

Уважаеми сънародници, ние ще очакваме връчването на мандата от президента Радев, а вие вече знаете какво ще правим и какви хора ще го правят. 

И на финала искам да ви кажа, че няма да има прошка на тези, които са нарушили или нарушават закона. 

Още по темата

Слави поиска цялата власт: Правим самостоятелно правителство (ВИДЕО)

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...