Quantcast
Новини Пловдив » България » Свиленски: Без БСП трудно ще има стабилно правителство
България ИЗБОРИ 2021 Мнения Политика

Свиленски: Без БСП трудно ще има стабилно правителство

Георги Свиленски
Георги Свиленски

Без БСП трудно ще се случи стабилно правителство. Тепърва ще се прави анализ на резултатите, които не са задоволителни. Той потвърди, че партията е готова да подкрепи конкретни политики на новото правителство, макар и не безрезервно, коментира Георги Свиленски в студиото на „Денят започва“ по БНТ1. Т. нар. парти на протеста трябва да избират или промяната и да говорят с БСП, или подмяната и да приемат подкрепа от ДПС, добави Свиленски.

Липсата на реален дебат в предизборната кампания постави българският избирател в ситуция да не може да направи своя избор, тъй като няма информация за какво и как да гласува. Това според БСП е довело до ниска избирателна активност.

„Резултатът няма как да ни задоволява, при тази ниска избирателна активност всички политически партии губят доста гласове. Ние направихме широка лява коалиция, ние не очаквахме математически сбор, търсихме психологически ефект. На нас ни предстои да надградим лявата коалиция. Излизаме пред избирателите с чисто лице. До септември трябва да има заседание на конгреса, където ще направим анализ. Ние знаем как да носим политически анализ, оставете ни да я носим. БСП е голяма партия като идеи. Няма как, когато си загубил изборите, да кажеш, че ръководството няма отговорности към тези избори. Изводът от това е, че имаме едно обединение в ляво, което не подлежи на съмнение и остава да надграждаме на тази основа“, заяви Георги Свиленски./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...