Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Френски шансони звучат в Деня на Бастилията и Празник на Франция в Пловдив
Градът Пловдив

Френски шансони звучат в Деня на Бастилията и Празник на Франция в Пловдив

Дом на културата „Борис Христов“
Дом на културата „Борис Христов“

Пловдив по традиция ще отбележи Деня на Бастилията и Празник на Франция. Проявите започват днес с творческо ателие на „Арт Войс Център” с ръководител Румяна Иванова и френските таланти от Jessandwest.

Първият  концерт в програма е снасрочен на 13 юли. Поради санитарната обстановка и участието на гости от Франция, тазгодишният фестивал, посветен на Франция, ще бъде отново на Южната тераса на ГДК „Борис Христов”.

Той ще бъде открит от заместник – кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов и отново ще зазвучи химна на това събитие песента „Шан-з-Елизе” в специална джазирана версия в едно различно изпълнение на Кристина Карабельова и „Талантите на Франция” дует “Jessandwest”.

На този фестивал най-малката участничка Ния Нейкова е само на 9 години и  ще пее вече за „Живота в розово”. Публиката ще може да се наслади на впечатляващи и завладяващи изпълнения на звездата с опит Ива Ичевска, на талантливите Йоана Ташева, която е на 10 години, на Георги Нейков на 18 години и Кристиан Павлов на 15 години и още таланти възпитаници на Арт Войс Център, които ще изпълнят популярни шансони, но със специално направен, много интересен съвременен аранжимент. В концерта ще вземат участие българските лауреати, печелили конкурса през изминалите години, като Марина Спасова, Надежда Димова и Йосиф Бъмбин. Юристи, фармацевти лекари. Те вече са с професии далеч от музиката, но остават в плен на френския шансон.

Талантливата Венета Павлова от ЕГ „Иван Вазов” ще рисува на сцената, вдъхновена от изпълненията на участниците и мечтата за обучение по специалността в реномиран френски университет.

На 14 юли за Денят на Бастилията – Националният празник на Франция ще пее големият победител за 2019 год. от проведения музикален формат по френската национална телевизия „Талантът на Франция”, който ще участва в Пловдив отново през 2021 година на нашия фестивал с концерт-рецитал. Това са чаровните двама братя близнаци  Джес и Уесли от  Jessandwest, които вече имат много приятели и почитатели в Пловдив.  Те ще очароват публиката със свои нови изпълнения специално подготвени за участието им в България, като и на този концерт няма да мине без изненади. Те ще бъдат поднесени от някои от българските изпълнители и ще бъдат много атрактивни.

Началният час на концертите е 19,00 ч., входът е свободен.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...