Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Д-р Атанас Баташки: Какво налага ремонт по вече ремонтирани участъци по Водния цикъл?
Градът Мнения Пловдив

Д-р Атанас Баташки: Какво налага ремонт по вече ремонтирани участъци по Водния цикъл?

Д-р Атанас Баташки
Д-р Атанас Баташки

„Има ли готов участък от Водния цикъл? Какво налага ремонт на вече готови ремонтирани участъци?“ Това са част от въпросите на общинският съветник от БСП д-р Атанас Баташки към кмета на Пловдив Здравко Димитров.

Ето цялата позиция и въпроси на Баташки:

Уважаеми г-н кмете,

В моята приемна постъпи оплакване от гражданите, живущи в района на улиците „Полк. Сава Муткуров“, ул. „Оборище“ и кв. „Захарна фабрика“, относно продължаващите и до днес ремонтни дейности, свързани с Водния цикъл в район „Северен“. Жалбите на гражданите са свързани с продължителността на ремонтните дейности.

Разкопаните улици затрудняват живущите и нарушават нормалния им ритъм на живот, като на места дори се създава опасност за тяхното физическо здраве. Движението на автомобили в кв. „Захарна фабрика“ продължава да е почти невъзможно, освен ако нямате високо проходим 4х4 автомобил. Пейзажът все още може да се използва за снимачна площадка на филм за обсадата на Ленинград от Втората Световна война. В кв. „Захарна Фабрика“ има наклонени големи дървета с нарушена коренова система, представляващи пряка заплаха за живота и имуществото на хората. Трябва ли да се случи инцидент, за да бъдат взети мерки по обследването и евентуалното премахване на тези дървета?

В района около улиците „Полк. Сава Муткуров“ и ул. „Оборище“ гражданите се оплакват от нанесени щети не само на тротоарите, но и на зелената растителност. Гражданите разказват, че са свидетели на повторно разкопаване на готов тротоар пред училище „Райна Княгиня“ и основателно задават въпроса: Кое налага ремонт на ремонта?.

Във връзка с гореизложените факти моето питане към Вас включва следните въпроси:

1. Има ли готов участък от Водния цикъл в район „Северен“ и ако да – къде е той?

2. Има ли ремонт на ремонта? Какво налага ремонтни дейности по вече готови ремонтирани участъци, като този при училище „Райна Княгиня“?

3. Ще бъдат ли взети мерки по обследване и ако е нужно отстраняване или обезопасяване на опасните дървета в кв. „Захарна фабрика“?

4. Заложени ли са неустойки в договора за забавяне изпълнението на проекта за Водния цикъл на район „Северен“?

5. Има ли извършен контрол от страна на Община Пловдив на ремонтните дейности по проекта в район „Северен“? Има ли установени нарушения и какви действия са предприети от общината за тяхното отстраняване?

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...