Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Ивайло Старибратов: Не е сериозно да подхвърлиш за две-три минути някакви идеи
Важно Градът Мнения Политика

Ивайло Старибратов: Не е сериозно да подхвърлиш за две-три минути някакви идеи

Доц. Ивайло Старибратов

Галина ГЕОРГИЕВА

Да подхвърлиш за две-три минути някакви идеи, не е сериозно. Важно е да се види какви политики предлага „Има такъв народ“, да се започне някакъв диалог в Народното събрание. Много е сложно човек да води само монолог. Когато се събере НС и се проведат преговори, може да се говори какви политики се приемат, а не какви хора ще ги изпълняват. Това заяви за ПловдивПрес доц. Ивайло Старибратов от „Демократична България“ по повод предложения от Слави Трифонов кабинет. Бившият директор на Математическата гимназия в Пловдив, който беше депутат в 45-ия парламент и ще влезе в 46-ото НС, подчерта, че изразява личното си мнение.

Доц. Старибратов каза, че познава предложената за министър на образованието Наталия Митева. „Много динамичен, сериозен човек е, но дали ще има сили за сериозни реформи, които трябва да бъдат осъществени, не мога да кажа. Едно е да управляваш неправителствени организации, друго е едно министерство. Над 1 милион души са заети в образованието. За да бъде човек  добър управленец, трябва да има добър екип, да е наясно с политиките, които ще реализира. Наталия Митева осъществяваше обучението в Пловдив в Академията за училищни лидери, през която много директори са преминали. Участвал съм и като директор, и като университетски преподавател в тези обучения. Тя е запозната с работата на учителите и директорите“, обясни доц. Старибратов.

За предложения за министър-председател Николай Василев каза, че има опит,  бил е министър на държавната администрация и е добре подготвен.

„Когато се събере Народното събрание, „Демократична България“ще реши дали да подкрепи този кабинет. Много е важно дали изобщо ще има преговори. Има конституционни процедури, които Слави Трифонов не спази – първо трябва да се даде мандатът от президента, след това да бъдат обсъден проектокабинетът  с останалите политически групи, да е ясно какви ще бъдат политиките. Малко ми се струва пресилено 1 милион лаптопи или таблети да бъдат закупени. Дали пък тези лаптопи не е добре да ги произведем ние, за да развием наша система, както са направили всички Скандинавски страни. Много въпроси трябва да бъдат анализирани, така за две-три минути да подхвърлиш някои неща, не е сериозно. Основното е да има разговор, диалог, а не монолог. Не може всяка партия да си говори каквото си иска. Да се направи анализ, оценка на това, което се предлага. Образованието, например, е много чувствителна система, коментира още доц. Старибратов./ПловдивПрес

Още новини по темата

Мария Капон: Важно е каква програма за управление ще предложи Слави. Искаме промяна, а не подмяна

Николай Хаджигенов: Отказваме да участваме във Фейсбук република, Слави иска собствен ГЕРБ

Христо Иванов за кабинета на ИТН: Има съмнения за задкулисие, свързано със Сарая

Нинова: БСП няма да подкрепи кабинет на ИТН, Трифонов нанася тежър удар по парламентаризма

Слави Трифонов: ИТН не реди кабинет нито в нечий зайчарник, нито в нечий сарай

Владо Дончев: Арогантното шоу на Трифонов цели да предизвика отказ от подкрепа от страна на другите партии на промяната

Милен Велчев: Николай Василев е най-реформаторски настроеният политик

Татяна Дончева: Слави анонсирал нещо, такива хазартни ходове водят до под кривата круша

Правителството на Слави: Николай Василев – премиер, пловдивчанин поема транспорта

Слави поиска цялата власт: Правим самостоятелно правителство (ВИДЕО)

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...