Quantcast
Новини Пловдив » България » Милен Велчев: Николай Василев е най-реформаторски настроеният политик
България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

Милен Велчев: Николай Василев е най-реформаторски настроеният политик

Милен Велчев
Милен Велчев

Колеги на номинирания за министър-председател Николай Василев коментираха, че няма как ИТН да състави правителство, без това да бъде обсъдено с останалите политически сили в парламента.

„От една страна, може да се каже, че Слави Трифонов прави доста смел ход. Той казва „Аз поемам изцяло отговорността”. От друга страна обаче, той поставя пред себе си и пред ИТН едно изключително голямо предизвикателство, с което не знам дали ще се справят. След като заявяваш, че с никого не си консултирал предложения кабинет, това означава от тук насетне, когато очакваш неговата подкрепа, първо да увеличиш много диалогичността с всички политически сили. Ти трябва да убедиш мнозинството в парламента, че предстои да се реализират политики, които обществото очакват, за да се стигне до подкрепа на правителството. Очакваме да видим дали това ще се случи”, каза пред Нова преподавателят по наказателно право и бивш вицепремиер проф. Пламен Панайотов.

„Бях доста изненадан от изказването на г-н Слави Трифонов.  Едва ли лидерът на ИТН си прави илюзия, че кабинетът може да получи подкрепа в парламента, без да се проведе разговор с партиите, които биха го подкрепили. Не чух никоя формация да заявява, че иска да участва в правителството със свои министри. Всички говорят, че за тях от първостепенно значение са политическите им идеи”, каза Милен Велчев, бивш министър на финансите.

По думите му предложеният за премиер Николай Василев е най-реформаторски настроеният политик. „Не смятам обаче, че ревизията ще е основният фокус на новото правителство”, каза още Велчев.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...