Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Прокуратурата поиска ефективна присъда за водача, убил двама души край Кричим
Важно Кричим Регион Съд и Прокуратура

Прокуратурата поиска ефективна присъда за водача, убил двама души край Кричим

Владимир Гебелов в съдебната зала.
Владимир Гебелов в съдебната зала.

Ваня ДРАГАНОВА

Прокуратурата поиска ефективна присъда за шофьора Владимир Гебелов, който на 27 юли м. г. при изключително рискова маневра край язовир „Кричим“ навлезе в насрещното, блъсна кемпер и двамата души в него загинаха, а спътникът в колата му беше тежко ранен. Гебелов призна вината си, с което си заслужи право на намаляване на наказанието с една трета.

„Искрено съжалявам, не съм искал това да го направя. Разбих живота на близките на тези хора, разбих и живота на семейството си“, каза Гебелов. Обвинението е за причиняване на смърт по непредпазливост и обичайно в такива случаи се четат условни присъди, но прокурорът по делото Костадин Паскалев в случая настоя за реално изтърпяване на наказанието. Причините са, че Гебелов има зад гърба си 24 акта за нарушения по пътя, извършени само у нас, макар по принцип да живее в Германия, в конкретния ден е карал с много превишена скорост – 115 км/час, и е предприел изпреварване на пътя Кричим – Девин точно до малката стена на язовира, а при нейното увреждане би могло да стане истински опасно.

След катастрофата Гебелов се опитал да помогне на хората в кемпера, но пътникът Неждет Рашидов починал, преди да дойде линейката, а шофьорът Давид Тисовски – по-късно в болницата.

Още

Водачът, убил двама души край язовир Въча, имал 24 акта за нарушения на пътя
Катастрофата с 2 жертви край Кричим стигна до съда

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...