Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Център за изследвания и иновации правят в ПГХТТ
Градът Пловдив

Център за изследвания и иновации правят в ПГХТТ

Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника

Мария МОРУНОВА

Център за изследвания и иновации ще бъде изграден в Професионалната гимназия хранителни технологии и техника (ПГХТТ). За целта гимназията е обявила обществена поръчка.

За да се оформи т.нар. STEM център, ще бъде обособено учебно пространство със седем стаи, фоайе и коридори. Центърът ще бъде разположен на част от втория етаж на училището.

За нуждите на проекта ще се използват съществуващите учебни стаи, фоаета и коридори. Запазват се всички помещения в съществуващия им вид.
Новите кабинети по различните дисциплини ще са с имена: кабинет „Интранет“, кабинет „Аурора“, кабинет „Питагор“, кабинет „Криптон“, кабинет „Вектор“, кабинет „Еволюция“, кабинет „И-бизнес“.

Фоайето на етажа ще се включи в центъра като зона за социализация и отдих, оборудвана с малък амфитеатър и пуфове, библиотека за свободен достъп и избор на книги и зелен кът. За подобряване на акустиката, ще бъде изпълнен окачен таван на фоайето, а стените ще бъдат облицовани с перфориран гипсокартон. Коридорите ще се оформят като зона за релакс, социални контакти и логически игри, развиващи абстрактното мислене на учениците.

Стойността на поръчката без ДДС е 88 330 лв.

Още

Правят STEM център за природни науки в ПГЕЕ
Правят STEM център в Математическата гимназия
Още една пловдивска гимназия обособява STEM център

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...