Quantcast
Новини Пловдив » Кадър на деня » „Чистота“ и „Градини и паркове“ работят с техника на 20 години
Кадър на деня

„Чистота“ и „Градини и паркове“ работят с техника на 20 години

Старата техника на "Чистота" и "Градини и паркове"

Техниката на ОП „Чистота“ и ОП „Градини и паркове“ е остаряла и амортизирана, някои от машините са на повече от 20-30 години, а 38 от тях са бракувани. Това видяха част от общинските съветници, които бяха поканени от заместник-кмета по екология Анести Тимчев да посетят на място базата на двете общински предприятия. На срещата днес присъстваха директорът на предприятието за почистване Димитър Георгиев и заместник-директорът на структурата, която поддържа зелената система – Николай Чунчуков.

След проведена комуникация с Фонда за устойчиво развитие на градовете е станало ясно, че общият обем на средствата, които могат да бъдат отпуснати за обновяване на парка на двете предприятия, са 10 милиона лева. Те ще бъдат използвани за подновяване не само на автопарка за сметоизвозване, сметопочистване и поддържане на зелената система, но и за ремонт на помещенията, предназначени за сервиз и поправка на машините.

„Целта ни е да подменим старите камиони с нови 50 на брой електрически, които да отговарят на всички екологични стандарти и да обслужват почистването на града“, посочи Анести Тимчев. По думите му желанието на Община Пловдив е да се подобрят условията за работа на служителите на двете общински предприятия.

„Искаме техника, която да подпомага нормалното осъществяване на дейността за подобряване на зелената система. Вишките, с които подрязваме дърветата, са на повече от 25 години и са недостатъчни“, посочи заместник-директорът на общинското предприятие Николай Чунчуков.

Директорът на ОП „Чистота“ Димитър Георгиев заяви от своя страна, че за последните 4 години са закупени само 8 сметовоза и недостигът на техниката е голям, а ремонтите на старите камиони водят до забавяне на почистването. По думите му 5,3% е лизингът на нова техника, а лихвата при евентуалния заем е 0.5%, което е сериозна разлика.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...