Quantcast
Новини Пловдив » България » Борисов: Умолявам те, Слави, направи кабинет! Дай им постове, че ще съсипят държавата
България Важно Политика

Борисов: Умолявам те, Слави, направи кабинет! Дай им постове, че ще съсипят държавата

Бойко Борисов

„Умолявам те, Слави, направи кабинет с 40 министри, за всички да има постове. Тури един на шумкарите, на водите, на полицаите, имаш на ромите – сложи на турци, на гърци. Умолявам те, братко, дай им постове на тези, за да мирнат, че ще съсипят държавата“. С този призив към лидера на „Има такъв народ“ се обърна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на пресконференция в централата на партията си.

Той беше категоричен, че ГЕРБ няма да подкрепи кабинет на „Има такъв народ“. “ Аз два месеца воювам срещу Слави, каква е логиката да го подкрепям? Избутаха го с 0 цяло и нещо процента да е първи. Ето, заповядай, управлявай! Трябва да се поеме политическа отговорност“, настоя Борисов.

Той каза, че ако мандатът за съставяне на правителство стигне до ГЕРБ, веднага ще бъде върнат незабавно.

Борисов обясни, че нямал намерение да дава пресконференция,  но от вчера в публичното пространство се говорило, че имал договорки. „Хора, вие сте токсични. Нали ни чагъртате, тормозите и репресирате. Сега планът е да продължи бойкорашковщината и Румен Радев да управлява еднолично. Откъде накъде ни говорите за служебната джипка на 16 години, а за супер луксозната кола на Румен Радев не казвате. Имаш ли морал, бе Христо? Трябва да избера между Бойко Рашков или Слави Трифонов, ако има по-малко зло да го избереш. Умолявам те, Христо, вие е надробихте тази попара – сърбайте си я“, призова Борисов.

Ако оставите народа на Румен Радев, ако ни вкарате в трети избори и не направите правителство, няма значение какво ще се случва с ГЕРБ. Две държави останахме без план за възстановяване. Тези некадърници от Харвад ли? Единият си е назначил 12 съветници, оборудва си кабинета по фън шуй. Съберете се и си сформирайте правителство“, отново се обърна към останалите партии на протеста лидерът на ГЕРБ.

По думите му управлението на държавата не е шоу,  а много къртовска работа.

„Народът каза – на никой не даваме властта, ни на Радев, ни на Борисов, ни на Слави. След трети избори какво ще се промени? Нищо! Проявете разум, съберете се и направете нещо, така че държавата да работи нормално. Понесете си отговорността! Не спряхте да говорите срещу ГЕРБ, една дума не казахте за Слави Трифонов. Не ви ли интересуваше тогава кой стои зад него? След това шоу идва глад! Аз предупредих – до 11 юли чака-рака, чака- рака и кючек, на 12-и вече Слави е лош. Лесно е да се прави шоу. Говориш глупости и хората ти ръкопляскат, пошегува се той.

На въпрос дали ще стане депутат, Борисов отговори: „По-добре да не влизам в парламента, защото като гледам как са ме почнали, по-добре да не утежнявам работата на полицията“

„Науправлявал съм се. Личното ми его е удовлетворено. Няма българин, който да ме стигне следващите 30-40-50 години. Искам само партията ми да е стабилна и силна, а държавата да е добре“, каза накрая Бойко Борисов, попитан за президентските избори.

Той обяви, че ГЕРБ има готова кандидатура за президент  и го описа като „умен, висок, красив, с коса“./ПловдивПрес

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...