Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Доц. Енчев фон Голденбург строи болница в Белащица
Бизнес Важно Здраве Регион Родопи

Доц. Енчев фон Голденбург строи болница в Белащица

Д-р Невен Енчев Голденбург
Доц. д-р Невен Енчев фон Голденбург

Мария МОРУНОВА

Доц. д-р Невен Енчев фон Голденбург ще строи многопрофилна болница за активно лечение в Белащица. Тя ще бъде разположена на четири съседни имота. За три от тях има издадено строително разрешение – две за жилищно строителство, а третото – за предприятие за производство на биологичен сайдер и други ферментирали напитки от биологични плодове.

Тъй като зоната е с преобладаващо жилищен характер и чист въздух, инвеститорът, който е управител на болница „Медлайн“, се е отказал от строителството на жилища и производствена база. Намерението му е да изгради болница, защото микроклиматът и околната среда са по-благоприятни за възстановяване на здравето от градската среда.

Според инвестиционното намерение, входирано в РИОСВ Пловдив, болницата ще се намира в местността Живака в село Белащица и ще е на над 5 дка площ.

Предвижда се четирите имота да бъдат обединени. В двата западни имота към построените две сгради ще се изпълнят единствено външни асансьори, не са предвидени. Там ще се помещава администрацията на новата болница, предвиден е паркинг и озеленяване.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...